Vremea 2 noiembrie 2023. Scad temperaturile în aproape toată țara. Unde plouă și se formează ceață

0
Publicat:

Vremea se va răci, dar valorile termice se vor menţine peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări şi averse, izolat însoţite de descărcări electrice, pe arii restrânse la munte, în Transilvania, Moldova, Dobrogea şi izolat în Muntenia şi Maramureş.

Vremea se va răci treptat în aproape toată țara FOTO Shutterstock
Vremea se va răci treptat în aproape toată țara FOTO Shutterstock

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări, local, în regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse în centru, cu viteze la rafală în general de 40...50 kilometri/oră, dar şi la munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 65...75 kilometri/oră.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în sud-estul Munteniei şi sudul Dobrogei.

În regiunile sudice şi sud-estice, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor situa în continuare peste normele perioadei, cerul va avea înnorări şi local va ploua. În restul teritoriului, temperatura aerului va creşte uşor şi va fi mai cald decât în mod obişnuit la început de noiembrie; cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, îndeosebi noaptea, local în vest, în nord-est şi la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 75...85 kilometri/oră.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 20 de grade, iar cele minime între 0 grade în estul Transilvaniei şi 14 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Pe alocuri se va forma ceaţă.

Plouă în București 

Valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de cele normale pentru începutul lunii noiembrie, cu o temperatură maximă de 17...18 grade.

Cerul va fi temporar noros şi, mai ales după-amiaza, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6...9 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Ceață la munte

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua. În restul zonei montane, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări noaptea mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 75...85 kilometri/oră. Temperaturile vor fi uşor mai ridicate faţă cele din ziua precedentă. Pe văi şi în depresiuni, izolat se va forma ceaţă.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite