Prognoza meteo pentru București: Vreme instabilă și ploi, în următoarele zile

0
Publicat:

Capitala se pregătește să înfrunte o perioadă de vreme instabilă în următoarele zile, potrivit prognozei publicate joi de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vreme instabilă și ploi în București FOTO Shutterstock
Vreme instabilă și ploi în București FOTO Shutterstock

În intervalul 2 noiembrie, de la ora 22:00 până la 3 noiembrie, ora 8:00, cerul va fi acoperit de nori și va exista o probabilitate crescută de ploi, mai ales în primele ore ale dimineții. Vântul va sufla cu intensitate redusă până la moderată, iar temperaturile vor oscila între 6 și 9 grade Celsius. În aceeași perioadă, vor fi condiții de ceață.

Conform sursei menționate, de vineri dimineața până sâmbătă la ora 3:00, vremea se va încălzi în comparație cu ziua anterioară. Temperatura maximă va atinge 21-22 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa între 10 și 12 grade Celsius. Cerul va fi parțial înnorat, cu o creștere a probabilității de ploi, în special în timpul nopții. Vântul va sufla cu intensitate redusă până la moderată, iar dimineața se vor menține condițiile de ceață.

Avertizare de cod galben

În plus, ANM a emis, joi, o atenționare de cod galben de intensificări ale vântului și ploi, valabilă până sâmbătă dimineața, în mai multe zone ale țării. Conform prognozei, în intervalul 2 noiembrie, de la ora 22:00 până la 4 noiembrie, ora 3:00, vântul se va intensifica treptat în regiunile Banat, Crișana și Maramureș, precum și în vestul Carpaților Meridionali, Transilvania, Moldova și restul Carpaților Meridionali.

Rafalele de vânt vor atinge, în general, între 55 și 65 km/h, cu valori mai mari de până la 110 km/h la altitudini mai mari de 1700 de metri. Intensificările vântului vor fi temporare și în Dobrogea și în celelalte zone montane. În jumătatea vestică a țării, se vor înregistra averse, cu cantități de apă care pot depăși local 15 - 20 l/mp.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite