Revelion cu temperaturi ridicate. ANM avertizează despre un posibil record istoric de căldură

0
Publicat:

După ce am trecut printr-un Crăciun atipic, cu temperaturi record care au uimit întreaga țară, meteorologii ne avertizează că și Revelionul ar să fie la fel.

Revelionul vine cu temperaturi ridicate în aproape întreaga țară FOTO Shutterstock
Revelionul vine cu temperaturi ridicate în aproape întreaga țară FOTO Shutterstock

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, prima zi de Crăciun a stabilit noi recorduri, iar acest trend se pare că va continua și în perioada Revelionului.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a oferit detalii despre situația meteorologică actuală și prognoza pentru zilele următoare.

„Nu numai prima zi de Crăciun, chiar și a doua zi de Crăciun a înregistrat noi recorduri la nivelul temperaturilor maxime zilnice. La 91 de stații meteorologice din totalul de 166 am înregistrat cele mai ridicate temperaturi pentru o zi de 26 decembrie, de când se fac măsurători în țara noastră”, a declarat ea pentru Digi24.

Ea a continuat să explice că fenomenul de temperaturi neobișnuit de ridicate s-a manifestat și în dimineața zilei de 27 decembrie, cu 42 de stații raportând cele mai ridicate temperaturi minime pentru o astfel de perioadă.

Concluzia meteorologilor este că dacă această vreme caldă persistă, există șanse mari ca decembrie 2023 să intre în topul celor mai călduroase luni decembrie din istoria măsurătorilor din România.

Minime pozitive, în noaptea dintre ani

Elena Mateescu a subliniat că temperaturile vor rămâne neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, variind între 5 și 14 grade și că în prima zi din 2024 sunt posibile maxime de până la 12 grade. În noaptea dintre ani, minimele vor fi pozitive în majoritatea țării, și există șanse de a înregistra noi recorduri.

„Este posibil să consemnăm noi recorduri. Până atunci vom evalua, cred că este bine deja să anticipăm. Din datele de începutul anului și până acum, e o probabilitate foarte mare ca 2023 să fie cel mai cald an din istoria măsurătorilor din țara noastră. Este posibil să rămânem în acest record, având în vedere vremea mai caldă până la finalul anului”, a concluzionat directorul ANM.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite