Un Crăciun plin de căldură! Temperaturi record din Capitală și în întreaga țară. Unde s-au înregistrat 21 de grade

0
Publicat:

Un Crăciun plin de căldură, nu numai în sufletele românilor, ci și în termometre. Temperaturile înregistrate au fost extrem de ridicate, pentru această perioadă, marcând un adevărat record. În Capitală și la mare au fost 17 grade, în timp ce maxima dintr-o regiune a țării a ajuns la 21 de grade Celsius.

Maxime record au fost înregistrate în mai multe regiuni.

Vremea în Capitală

În București, termometrele au arătat o maximă uimitoare, de 17 grade Celsius, cu aproximativ 14-15 grade mai mult decât temperatura normală în această perioadă a anului.

„Temperaturile de astăzi vor fi extrem de ridicate, chiar cu mai mult de 12 grade față de mediile climatologice. Este neobișnuit să avem astfel de temperaturi în această perioadă a anului. În mod normal, am avea maxime termice între -4 grade în estul Transilvaniei și 6 grade pe litoral, dar astăzi ne confruntăm cu 17-18 grade la București”, au declarat un meteorologii ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Crăciun cu (nin)soare ca-n povești

Chiar și în zonele de munte, unde zăpada ar fi trebuit să domine, temperaturile sunt mult peste media obișnuită. Meteorologii avertizează că această căldură excepțională afectează în mod semnificativ stratul de zăpadă, ceea ce ar putea fi o dezamăgire pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Stratul de zăpadă se topește rapid, iar cei care doresc să se bucure de condiții de schi sau să vadă peisaje înzăpezite trebuie să urce la altitudini mai mari.

Crăciunul din 2023 va rămâne, cu siguranță, un moment istoric, din punct de vedere meteorologic. În Oltenia, s-au înregistrat 21 de grade Celsius. În diverse orașe precum Calafat, Bechet, Zimnicea, Băilești și Turnu Măgurele, termometrele au arătat valori cuprinse între 19 și 21 de grade Celsius. Aceste cifre reprezintă o creștere semnificativă față de media anilor anteriori, cu 12-14 grade peste norma perioadei.

Chiar și în dimineața Crăciunului, temperaturile au rămas pozitive, cu valori maxime de +7,4 grade Celsius la Constanța și +5,7 grade Celsius la Sibiu.

Ajunul Crăciunului a fost la fel de cald, cu o maximă de +16,7 grade Celsius la Calafat.

Crăciunurile din ultimii ani par să devină tot mai calde în comparație cu deceniile trecute. Temperaturile de acum sunt cu mult peste cele înregistrate în anii '80 și '90.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite