Prognoza meteo pentru luni, 5 iunie. Fenomene meteo extreme și maxime de până la 28 de grade. Regiunile afectate

0
Publicat:

Meteorologii anunță că luni vremea continuă să fie caldă, însă vor fi semnalate ploi în vest și nord-vestul țării.

Vremea continuă să fie caldă. Foto: Arhivă
Vremea continuă să fie caldă. Foto: Arhivă

Conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru data de 5 iunie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade Celsius.

În Dobrogea și Bărăgan vremea va fi frumoasă, iar vântul se va intensifica pe litoral. Temperaturile ajungând la 26 de grade Celsius în Zona Bărăganului. 

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei vremea va fi bună, mercurul din termometre indicând 26-27 de grade, iar vântul va sufla ușor. 

Vor fi 27 de grade Celsius în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, însă în zonele înalte se vor semnala câteva reprize de ploaie cu descărcări electrice și, posibil, căderi de grindină.  

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vremea va fi bună, însă instabilitatea atmosferică va crește pe seară și după lăsarea nopții. Va ploua și se vor strânge cantități însemnate de apă, de 25 l/mp.  

În vest vremea va fi mai bună, însă spre seară se va înnora și vor apărea averse însoțite de descărcări electrice, dar se vor înregistra valori de 27-28 de grade Celsius. Vântul se va intensifica în sudul Banatului, dar și în timpul ploilor. 

În Transilvania va fi răcoare dimineața, în special în depresiuni. La amiază se vor înregistra până la 26 de grade în vestul regiuni. Ulterior, vor fi semnalate și averse însoțite de descărcări electrice și, posibil, grindină. 

În Oltenia vremea va fi bună, iar în zonele mai înalte, după prânz, este posibil să mai plouă. În sudul țării termometrele vor indica 26-27 de grade Celsius după-amiaza. 

În Capitală vremea va fi caldă, iar mercurul din termometre va urca până la 27 de grade Celsius. La noapte se va răcori. 

La munte vremea este, totodată, instabilă. Se vor strânge cantități însemnate de apă, de 25 l/mp. Vor fi și căderi de grindă, iar vântul se va intensifica mai ales în Carpații Meridionali. 

La mare vremea va fi frumoasă, iar mercurul din termometre va urca la 22 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi în jur de 21 de grade. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite