ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de furtună în 10 județe. Ce se întâmplă pe litoral | Vezi Harta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de ploi torențiale, valabilă sâmbătă, 3 iunie, în intervalul orar 12.00-22.00.

Se anunță ploi torențiale
Se anunță ploi torențiale

Codul Portocaliu vizează județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova.

”În județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș – Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40...50 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, anunță meteorologii.

image

La ora 11.00 va intra în vigoare și o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (3/4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul teritoriului”, mai anunță ANM.

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, valabilă până duminică dimineață.

Vremea se va răcori și va fi ușor instabilă. Temporar cerul va avea înnorări, iar după orele amiezii va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei când va atinge viteze în general de 40...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite