Duminică, vremea este caracterizată de instabilitate atmosferică. Ce spun meteorologii

0
Publicat:

Vremea va rămâne în continuare caldă, cu temperaturi specifice perioadei, dar ziua de duminică fi dominată de instabilitate atmosferică.

Pe litoral, vremea se anunță capricioasă
Pe litoral, vremea se anunță capricioasă

Pe parcursul zilei de duminică, în vestul, centrul şi nordul țării, precum şi în zonele de deal şi de munte, instabilitatea atmosferică se va accentua temporar, iar valorile termice vor scădea, în timpul zilei față de ziua precedentă.

Astfel, se vor înregistra averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată al vântului şi condiţii de grindină. Izolat, sunt aşteptate cantităţi de apă mai importante.

Maximele se vor situa între 20 și 28 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 8 și 18 grade Celsius.

„În restul teritoriului vom avea o vreme ce se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, local călduroasă îndeosebi în sud, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile doar pe arii mai restrânse, cu precădere în orele serii şi la începutul nopţii. Temperaturile maxime vor oscila între 21 de grade pe Litoral şi 32 de grade în Lunca Dunării şi în centrul Munteniei, iar cele minime între 11 şi 18 grade”, spun meteorologii.

 În Capitală, duminică  cerul va deveni variabil cu înnorări temporare şi în special seara şi la începutul nopţii va creşte probabilitatea de apariţie a averselor. Temperaturile minime vor fi în jurul a 15 grade.

La  malul mării duminică, dar spre orele serii şi pe parcursul nopţii, va creşte probabilitatea de apariţie a averselor.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite