Atenţionare de călătorie în Slovenia, emisă de MAE. Care e motivul de îngrijorare

0
Publicat:

  Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că agenţia locală pentru mediu a emis, pentru vineri, un cod roşu de ploi torenţiale cu risc de inundaţii şi vânt cu viteză la rafale de peste 100 km/h.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

De asemenea, există riscul producerii unor alunecări de teren, în special în zonele care au fost calamitate în cursul inundaţiilor din luna august şi unde infrastructura nu a fost încă refăcută. Inundaţii sunt posibile şi în zona de coastă, anunţă MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://ljubljana.mae.ro/www.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.  

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite