Cod galben de vânt puternic. Care sunt zonele afectate și cât este valabilă avertizarea meteo

0
Publicat:

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben, ce vizează mai multe din România. Vor avea loc intensificări ale vântului, cu posibile efecte asupra populației și infrastructurii.

Intensificări ale vântului în mai multe zone din țară FOTO Shutterstock
Intensificări ale vântului în mai multe zone din țară FOTO Shutterstock

Avertizarea este valabilă în intervalul 2 noiembrie, ora 22:00, până pe 4 noiembrie, ora 3:00.

Zonele afectate includ Banatul, Crișana și Maramureșul, precum și vestul Carpaților Meridionali. Ulterior, vântul puternic se va extinde și în Transilvania, Moldova și celelalte zone ale Carpaților Meridionali.

Conform datelor furnizate de meteorologi, vitezele vântului se vor intensifica treptat, cu o medie de 55...65 km/h. La altitudini mai mari de 1.700 de metri, se pot înregistra rafale de 80...110 km/h, ceea ce poate crea condiții dificile în special în zonele montane.

Hartă cod galben FOTO meteoromania.ro
Hartă cod galben FOTO meteoromania.ro

Este important de menționat că aceste intensificări ale vântului vor fi temporare și în Dobrogea, precum și în celelalte zone de munte. De asemenea, în jumătatea vestică a țării se așteaptă averse, cu cantități de apă care pot depăși local 15...20 l/mp.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie precauți și să ia măsuri de siguranță, în special în zonele montane și în cazul deplasărilor.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite