Prognoza meteo pe 4 săptămâni: un nou val de frig lovește România. Avertismentul ANM despre ce urmează

0
Publicat:

Încă un val de frig lovește România. După episodul cu temperaturi scăzute, vremea se va încălzi accentuat, însă de săptămâna viitoare iar scad accentuat temperaturile, arată prognoza meteorologilor pentru perioada 9 octombrie-6 noiembrie 2023.

Un nou val de frig lovește România FOTO pixabay.com
Un nou val de frig lovește România FOTO pixabay.com

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și sud-vestice. 

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vest și la munte. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023 

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință excedentară în majoritatea regiunilor. 

Joi, 11 octombrie, se încălzește în toate regiunile

Joi, 11 octombrie, vremea se va încălzi în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în nord, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 2 și 15 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață. 

În București, conform ANM, vremea se va menține frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 24 grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite