Vremea se schimbă radical. Cât de mult se încălzește după valul de aer polar, în ce regiuni se întorc ploile

0
Publicat:

După temperaturi neobișnuit de scăzute pentru data din calendar, vara se întoarce. Chiar dacă marți, 10 octombrie, în nord, est și centru va mai fi frig, în restul regiunilor se încălzește. Vineri, în Capitală sunt așteptate 29 grade Celsius.

Vreme se încălzește în următoarele zile FOTO Shutterstock
Vreme se încălzește în următoarele zile FOTO Shutterstock

"Temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât joi contăm pe un ecart cuprins între 19 până la 27 grade iar sfârșitul de săptămână, ziua de vineri, să aducă valori chiar de 29 grade, inclusiv în Capitală.

Rămân de interes minimele mai coborâte pe parcursul următoarelor nopți. Revin și posibile precipitații, mai ales spre finalul săptămânii, în special în partea de vest, centru și nord a țării”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) Antena 3 CNN

Începând de miercuri, vremea se va încălzi ușor, la început în jumătatea vestică a țării, ulterior și în est.

Temperaturi scăzute în nord

Marí, 10 octombrie, în nordul, estul și parțial în centrul teritoriului vremea va fi rece pentru această perioadă, iar în celelalte regiuni valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse ploi slabe, mai ales pe parcursul zilei, în zona montană și doar izolat posibil în rest. Îndeosebi ziua, vântul va avea intensificări la munte, iar local și în estul și sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 24 grade, iar cele minime între -4 și 10 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață în depresiuni, iar în Maramureș, Transilvania și Moldova spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse se va produce brumă.

În București, valorile de temperatură vor crește și se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…21 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

Temperaturile revin la normal

Miercuri, 11 octombrie, conform ANM, vremea se va încălzi ușor față de zilele precedente, astfel că valorile de temperatură se vor situa în jurul normelor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 grade, iar cele minime se vor încadra între 4 și 14 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 1…2 grade. Dimineața și noaptea, îndeosebi în centrul țării se va semnala ceață.

Ân Capitală, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite