Prognoza meteo luni, 19 februarie: Cer înnorat și precipitații însemnate

0
Publicat:

Vremea de luni, 19 februarie se anunță una rece, cu cer predominant noros în întreaga țară. Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), se prognozează precipitații însemnate în unele zone, în special în cele montane.

Vremea de luni, 19 februarie, se anunță una mohorâtă FOTO Arhivă
Vremea de luni, 19 februarie, se anunță una mohorâtă FOTO Arhivă

În ceea ce privește regiunile sudice, vestice și nord-vestice ale țării, cerul va fi acoperit de nori, în mare parte, pe parcursul întregii zilei. Se așteaptă ploi slab în aceste zone, care pot fi mai consistente la orele serii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor situa între -5 și 5 grade Celsius. Se prognozează și formarea ceții în anumite zone, atât dimineața, cât și noaptea.

Vremea la munte

În zonele montane, inclusiv în Carpații Meridionali și de Curbură, se anunță un cer predominant noros și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Condițiile de polei vor fi semnalate în aceste regiuni, iar vântul va avea intensificări pe creste. Temperaturile maxime vor oscila între 4 și 12 grade Celsius, iar dimineața și noaptea se va forma ceață în unele zone.

Vremea pe litoral

Pe litoral vremea va fi mohorâtă. Vântul va sufla cu putere, iar temperaturile vor fi relativ scăzute, cu maxime de aproximativ 9 grade Celsius. Se prognozează apariția ploilor slabe, dar persistente.

Vremea în Capitală

În București, se prognozează un cer predominant noros, cu vânt slab și moderat. Temperatura maximă estimată va fi de 8 până la 9 grade Celsius, iar condițiile de precipitații sunt reduse. Minimele vor fi cuprinse între 0 și 2 grade Celsius, în scădere față de ziua precedentă.

Vremea în principalele orașe ale țării

Brașov: -1 °C / 9 °C

Iași: 2 °C / 9 °C

Cluj Napoca: 1 °C/ 10 °C

Constanța: 0 °C/ 9 °C

Bacău: 0 °C/ 9 °C

Timișoara: 3 °C/ 13 °C

Oradea: 2 °C/ 11 °C

Sibiu: 2 °C/ 9 °C

Giurgiu: 1 °C/ 12 °C

Galați: 1 °C/ 9 °C

Arad: 3 °C/ 12 °C

Piatra Neamț: 2 °C/ 8 °C

Ploiești: 0 °C/ 10 °C

Pitești: 1 °C/ 11 °C

Buzău: -1 °C/ 12 °C

Brăila: 1 °C/ 11 °C

Craiova: 2 °C/ 13 °C.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite