Vremea se schimbă radical: un anticiclon ajunge în România. Ce fenomene anunță meteorologii, unde ninge

0
Publicat:

Vreme mohorâtă și răcoroasă în estul țării, la sfârșitul acestei săptămâni, dar și temperaturi de până la 16 grade Celsius în vest și sud-vest, anunță meteorologii. De duminică, vremea se schimbă radical, când un anticiclon care a creat probleme în Europa ajunge și în România.

Precipitații în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock
Precipitații în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock

Sâmbătă, 17 februarie, vremea nu va suferi modificări semnificative. Dimineața va fi rece, dar pe parcursul zilei se va încălzi până la 14 – 16°C în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. La început, cerul va fi înnorat în regiunile estice, însă norii se vor disipa în a doua parte a zilei.

Din punct de vedere al regimului de precipitații, contăm pe ploi slabe, în special în partea de est, sud-est, a țării pentru ziua de sâmbătă. Duminică, de asemenea, posibil izolat în vest, nord-vest, astfel încât, în general, o vreme caracterizată de temperaturile mai ridicate decât în mod obișnuit pentru perioada în care ne aflăm”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), conform România TV.

Precipitații mixte la munte

Sâmbătă, 17 februarie, valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale la aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii; astfel, maximele se vor încadra între 5…6 grade în nord-estul Dobrogei şi 15…16 grade în Banat, iar minimele vor fi cuprinse în general între -2 şi 5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri seara şi noaptea în vestul, nordul şi centrul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab. În zonele montane vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste în a doua parte a intervalului. Dimineaţa şi noaptea pe alocuri va fi ceaţã.

În București, temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Maxime de 11 grade Celsius în Capitală

Duminică, 18 februarie, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult peste normele climatologice în cea mai mare parte a ţãrii; temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 15 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade. Cerul va fi variabil în nord-vest, dar va prezenta înnorãri în restul zonelor, unde pe arii restrânse va ploua slab. La munte, iar cu totul trecãtor şi izolat şi în zonele mai joase, vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi pe crestele montane. Pe alocuri va fi ceaţã.

În Capitală, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale perioadei, astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 3…4 grade. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a intervalului vor fi condiţii ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite