Cod galben de vânt în Dobrogea. Zona litorală, cea mai afectată

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de Cod galben de vânt pentru Constanța și Tulcea.

Zona litorală, cea mai afectată Arhivă
Zona litorală, cea mai afectată Arhivă

În zona de litoral a Dobrogei, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55...60 km/h, anunță meteorologii.

Vizate sunt localitățile din județul Constanța: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia, iar în Tulcea Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe.

Vântul va bate cu putere în Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperatura aerului: Valorile termice vor fi mai ridicate decât media specifică pentru această săptămână, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice ale României.

Cantități de precipitații: Se prognozează un regim pluviometric excedentar în regiunile centrale și nord-estice, în timp ce în extremitatea de vest și sud-vest a țării se poate înregistra local un deficit de precipitații. În restul țării, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normele obișnuite.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura aerului: Se estimează că temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantități de precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media normală pentru această perioadă în toate regiunile țării.

Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Temperatura aerului: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât media specifică pentru acest interval, cu accent mai pronunțat în regiunile extracarpatice.

Cantități de precipitații: Se anticipează un regim pluviometric ușor excedentar, în special în zonele montane, în timp ce în restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normele obișnuite.

Săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperatura aerului: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, acoperind întreg teritoriul României.

Cantități de precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media normală pentru această perioadă, înregistrându-se în toate regiunile țării.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite