Vremea o ia razna: va fi neobișnuit de cald, dar ploile cuprind majoritatea zonelor. Unde ninge ca-n povești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vreme neobișnuit de caldă anunță meteorologii și duminică, 18 februarie, în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări, în general persistente în centru, est și sud și temporare în restul teritoriului.

Vreme neobișnuit de caldă, dar ploioasă FOTO Adevărul
Vreme neobișnuit de caldă, dar ploioasă FOTO Adevărul

Maxime de 15 grade Celsius

Duminică, 18 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste normele climatologice în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Cerul va avea înnorări, în general persistente în centru, est și sud și temporare în restul teritoriului. Va ploua slab, ziua – pe arii restrânse în Transilvania și Moldova și izolat în Banat, iar spre seară și noaptea – pe spații mici în Dobrogea, precum și în dealurile Olteniei și ale Munteniei.

La munte, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, în restrângere treptată în a doua parte a intervalului către Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări (rafale de 45…50 km/h), pe parcursul zilei, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, pe crestele montane, dar și în extremitatea de sud-vest. Pe alocuri va fi ceață. 

În București, maxima va fi de 9…11 grade, iar minima de 3…4 grade. Cerul va avea înnorări în mare parte din interval, dar condițiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

Valorile termice vor scădea

Luni, 19 februarie, cerul va avea înnorări în general persistente în regiunile sudice, vestice și nord-vestice și va fi temporar noros în restul țării. Va ploua slab, ziua izolat în dealurile Olteniei și posibil și în nord-vestul Munteniei, iar noaptea în Maramureș, pe arii restrânse în Crișana și izolat în Banat, Transilvania și nordul Moldovei. În zonele montane aferente, vor fi precipitații slabe îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul anterior dar tot peste normalul perioadei, se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Dimineața și noaptea pe alocuri se va forma ceață. 

În Capitală, conform meteorologilor, valorile termice vor scădea față de ziua anterioară, dar se vor situa tot peste normele perioadei, astfel că maxima va fi de 7…8 grade, iar minima de 0…2 grade.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite