Peste jumătate de țară, sub cod portocaliu și galben de caniculă. La cât vor ajunge temperaturile HARTĂ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 24 august, valorile de temperatură vor fi în creștere în regiunile vestice, nordice și centrale, determinând o evoluție a vremii spre un regim termic călduros în majoritatea zonelor țării.

foto termometru soare caldura
Temperaturile vor ajunge și la 38 de grade Celsius FOTO Shutterstock

Se vor înregistra condiții de caniculă, iar indicele de confort termic (ITU) va ajunge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în Banat, Oltenia, Muntenia și, pe suprafețe mai restrânse, în Crișana și Dobrogea continentală.

Maximele termice se vor situa între 28 și 38 de grade Celsius, în timp ce valorile minime vor varia de la 8 grade în estul Transilvaniei până la 23 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

„Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, conform ANM.

Potrivit ANM, codul portocaliu va afecta șase județe, fiind a douăsprezecea zi consecutivă de caniculă, iar 17 județe se vor afla sub incidența codului galben de caniculă.

Județele aflate sunt incidența codului portocaliu sunt: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București iar cele aflate sub incidența codului galebn sunt: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Buzău, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Prahova, Timișoara, Tulcea și Vâlcea.

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 24 august
Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 24 august

Cerul va fi predominant variabil, cu perioade prelungite de senin dimineața și pe timpul nopții, iar vântul va prezenta intensități slabe și moderate, cu ușoare rafale pe litoral.

Vremea în Capitală

În București, condițiile meteorologice vor fi caracterizate de un regim termic canicular, cu un indice de temperatură-umezeală (ITU) care va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu perioade preponderent senine dimineața și pe timpul nopții. Vântul va prezenta intensități slabe până la moderate.

Valorile maxime de temperatură vor atinge aproximativ 36 de grade Celsius, în timp ce minimele nocturne se vor încadra între 16 și 19 grade Celsius.

Cu toate acestea, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor comparativ cu zilele trecute.

Vremea la munte

În zonele montane, temperaturile vor fi mai ridicate comparativ cu ziua precedentă, însă temperaturilor vor fi mai suportabile comparativ cu restul teritoriului.

Cerul va fi variabil, însă nu se vor prezenta semne de ploaie pe toată perioada zilei, iar vântul va prezenta slabe instabilități.

Temperaturile maxime se vor încadra între valorile de 23 și 26 grade Celsius iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 15°C.

Vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi, în general, frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, dar preponderent senin, iar vântul va sufla slab spre moderat, cu intensificări trecătoare ziua.

Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 32 de garde Celsius, pe când minimele se vor încadra între 20 și 23 de garde.

Temperatura apei mării se va situa între 26 și 28 de grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite