Iarna lovește cu furie jumătate de țară: harta zonelor afectate de viscol. Când scăpăm de vremea rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna lovește cu furie jumătate de țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi avertizări cod galben de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent. În sudul țării sunt așteptate ploi.

Ninsori puternice până pe 27 februarie FOTO Shutterstock
Ninsori puternice până pe 27 februarie FOTO Shutterstock

Astfel, în intervalul 24 februarie, ora 20.00 – 25 februarie, ora 16.00, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25-40 l/mp, iar izolat vor depăși 50-60 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90-100 km/h și va fi viscol. Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei montane, cu viteze în general de 70-80 km/h, spulberând zăpada.

Ninsori puternice în mai multe județe FOTO meteoromania.ro
Ninsori puternice în mai multe județe FOTO meteoromania.ro

De asemenea, în intervalul 25 februarie, ora 23.00 – 26 februarie, ora 18.00, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90-100 km/h și viscol.

"În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei. Totodată, în intervalul 25 februarie, ora 23.00 – 26 februarie, ora 18.00, în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10-12 cm. În Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ. În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice", a anunțat ANM.

Harta zonelor cu vreme rea FOTO meteoromania.ro
Harta zonelor cu vreme rea FOTO meteoromania.ro

Totodată, duminică, 26 februarie, în intervalul ora 18.00 – 27 februarie, în Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite