Cum va fi vremea de Florii: ce temperaturi anunță meteorologii. Unde mai ninge și ce zone vor fi lovite de ploi

0
Publicat:

Deși temperaturile sunt în creștere ușoară, vremea vremea rămâne în continuare mult mai rece decât ar fi normal în prima decadă a lunii aprilie în aproape toată ţara. Totodată, meteorologii au precizat că veștile pentru Florii și Paște nu sunt bune deloc.

Nu scăpăm prea curând de precipitații FOTO Adevărul
Nu scăpăm prea curând de precipitații FOTO Adevărul

Temperaturile medii vor începe să se apropie de cele normale la mijlocul primăverii, însă precipitațiile vor rămâne excedentare în special în jumătatea estică a țării și în regiunile extracarpatice, cel puțin până la jumătatea lunii aprilie.

Sâmbătă, 8 aprilie, valorile termice vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, totuşi vremea va fi în continuare mult mai rece decât normal în prima decadă a lunii aprilie în aproape toată ţara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade Celsius, uşor mai ridicate în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 şi 7 grade Celsius, mai mici în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, pânã în jurul a minus 5 grade Celsius.

"Cerul va avea înnorări mai persistente la începutul intervalului în jumătatea de vest unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, iar în zona montană mai ales ninsori. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, în sud-est, în special după-amiaza, vor fi local averse de ploaie, iar în rest izolat ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Se va semnala ceaţă, la începutul zilei cu precădere în Moldova, iar în a doua parte a nopţii pe arii restrânse în estul şi în sudul ţării", anunță ANM.

În București, vremea se va încălzi uşor, totuşi valorile termice diurne se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru prima decadã a lunii aprilie. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a zilei vor fi averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 3 și 5 grade Celsius.

Precipitații mixte la munte

Chiar dacă duminică, 9 aprilie, de Florii, vremea continuă să se încălzească, valorile termice se vor menţine în cea mai mare parte a ţării mai coborâte decât cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi local va ploua slab în Banat, Oltenia şi dealurile Munteniei şi izolat în restul teritoriului, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între minus 2 şi 7 grade Celsius, mai mici în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei. Pe arii restrânse va fi ceaţă, în orele dimineţii în special în Moldova, Dobrogea şi Lunca Dunãrii, iar noaptea şi în depresiuni. La începutul şi sfârşitul intervalului, izolat va fi brumă în zonele deluroase.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între de 4 și 6 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în cursul nopţii, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite