Alertă meteo: cod galben de vreme rea. Harta zonelor măturate de ploi abundente și vânt puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rea face ravagii. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de ploi și vânt puternic, valabil în centrul și vestul țării și la munte. În București, vremea rămâne caldă, însă sunt anunțate averse slabe.

Vreme rea în nord-vestul țării FOTO Shutterstock
Vreme rea în nord-vestul țării FOTO Shutterstock

Conform meteorologilor, în intervalul 27 octombrie, ora 12.00 – 27 octombrie, ora 23.00 vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m de peste 80…90 km/h.

Cod galben de ploi și vânt FOTO meteoromania.ro
Cod galben de ploi și vânt FOTO meteoromania.ro

În județul Maramureș, precum și în zona de munte a județelor Bistrița Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ și se vor acumula 20…30 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei, cu viteze în general de 40…50 km/h.

De asemenea, în intervalul 27 octombrie, ora 23.00 – 28 octombrie, ora 10.00, vântul va avea intensificări în zona montană, iar în primele ore și în nordul Crișanei, Maramureș, vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55…75 km/h. La altitudini de peste 1700 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…100 km/h.

Vânt puternic până sâmbătă, 28 octombrie 2023 FOTO meteoromania.ro
Vânt puternic până sâmbătă, 28 octombrie 2023 FOTO meteoromania.ro

Temporar vântul va avea intensificări și în restul Transilvaniei și al Moldovei, cu viteze în general de 40…50 km/h.

În București, vremea va fi deosebit de caldă, astfel că temperatura maximă va fi de 27…28 grade, iar cea minimă se va situa între 13…15 grade. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de până la 35…40 km/h.

Cum se anunță vremea în weekend: unde mai plouă și când se întoarce frigul

Vineri, 27 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul, nordul și centrul Olteniei cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor atinge pe alocuri 10…20 l/mp, iar în zonele de deal și de munte vor depăși izolat 30…40 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa între 16 grade în Maramureș și 30 grade în extremitatea de sud a Munteniei. Minimele termice se vor încadra în general între 6 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, de până la 18 grade. Izolat va fi ceață.

În București se anunță o maximă de 28 grade, iar ctemperatura minimă se va încadra între 13…15 grade. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite