Cod galben de intensificări ale vântului și viscol la munte, până vineri, la prânz. Zonele vizate

0
Publicat:

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) este în vigoare o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului și viscol la altitudini de peste 1700 m.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Intervalul de valabilitate al avertizării meteo este din 5 ianuarie, ora 14, până pe 6 ianuarie, la ora 12.

„Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, viscol la altitudini de peste 1700 m. În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit”, explică Administraţia Naţională de Meteorologie.

Cod galben. FOTO ANM
Cod galben. FOTO ANM

Potrivit ANM, local, în Transilvania, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 55...70 km/h.         

„De asemenea, intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului”, explică ANM.

Weekendul și începutul următoarei săptămâni vor aduce o răcire ușoară a vremii în toată țara, însoțită de posibile ninsori în zonele de munte, potrivit datelor actuale oferite de modelul european de calcul ECMWF. 

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Amintim că, potrivit ANM, în Muntenia, la sfârșitul acestei săptămâni, tendința va fi de scădere semnificativă a temperaturilor, spre medii ale maximelor de 4...5 grade și ale minimelor de -2...-1 grad.

Pe parcursul următoarei săptămâni, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 4...7 grade și ale minimelor de -3...-1 grad.

Începând cu data de 6 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

În Oltenia, săptămâna viitoare, variațiile temperaturii aerului nu vor fi semnificative și se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4...7 grade și ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea de precipitații va crește treptat începând cu data de 5 și se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului”, explică ANM. 

 Și în Dobrogea, probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu din 6 ianuarie.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite