Cât mai ține vremea anormală. Temperaturi neobișnuite în sudul țării, ce se anunță în restul regiunilor

0
Publicat:

Vreme anormală și în doua zi de Crăciun, în special în jumătatea de sud a țării, unde temperaturile vor urcă din nou până la 14 grade Celsius. În vest, centru și nord va ploua spre seară, iar la munte, pe creste, va ninge.

Vreme anormală pentru data din calendar FOTO Shutterstock
Vreme anormală pentru data din calendar FOTO Shutterstock

Luni, 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), îÎn zonele joase din sudul și parțial din estul țării, nebulozitatea și local ceața vor fi persistente, condiții în care -pe timpul zilei- vremea va fi apropiată de normalul perioadei, dar în vestul teritoriului și în zonele montane și submontane din rest, valorile termice se vor situa mult peste cele normale în această perioadă din an.

"În vest, centru și nord, cerul va fi temporar noros și local va ploua, cu precădere seara și noaptea, la munte, pe creste, trecător vor fi și lapoviță sau ninsoare, iar ceața se va forma izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între minus 1 și 8 grade Celsius", anunță ANM.

În București, vremea va fi predominant închisă. Nebulozitatea va persista în mare parte din interval și temporar se va forma ceață, în special dimineața și noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 4 și 6 grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 2 grade Celsius.

Iernile vor deveni mai blânde

De altfel, cu vremea caldă în sezonul rece va trebui să ne obișnuim. Iarna aceasta nu este excepția, ci se anunță a fi noua regulă, potrivit estimărilor pe termen lung. Iernile vor deveni mai blânde, iar un factor care a declanșat aceste modificări sunt schimbările climatice, atrage atenția Roxana Bojariu, climatolog.

Anotimpurile vor avea caracteristici diferite față de cele 4 anotimpuri de acum 50 de ani și duratele lor relative se vor modifica. Primăverile statistic vorbind se vor declanșa mai rapid, verile vor dura mai mult. Deja luna septembrie are caracteristici de lună de vară în mare măsură și temperaturile în toate sezoanele o să crească. Deja există această tendință care se va accentua și în viitor”, a adăugat Roxana Bojariu, climatolog ANM, conform libertatea.ro.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite