Ger năprasnic în România. Record de temperatură la Vârful Omu, câte grade cu minus s-au înregistrat

0
Publicat:

Valul de aer polar a adus ger năprasnic în România. La Vârful Omu, marți dimineață, a fost înregistrat un record de temperatură: minus 20 de grade Celsius. Nici mâine vremea nu se îmbunează.  În majoritatea regiunilor au fost temperaturi scăzute.

La Vârful Omu au fost înregistrate minus 20 grade Celsius FOTO Adevărul
La Vârful Omu au fost înregistrate minus 20 grade Celsius FOTO Adevărul

Deosebit de frig a fost marți dimineață, 13 decembrie, în mai multe zone din țară. Ziua a început cu temperaturi sub pragul înghețului în cea mai mare parte a țării și cu un record de minus 20 de grade Celsius la Vârful Omu, anunță digi24.ro. Nici în următoarele ore nu se încălzește prea mult, în timpul zilei, valorile termice nu vor depăși 5 grade Celsius.

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării. Maximele se vor încadra între minus 4 grade în Transilvania și 6 grade Celsius în Dobrogea.

Meteorologii avertizează că în zilele de marți și miercuri va fi ger. Vor fi cele mai reci zile din decembrie de până acum.

Se face şi mai frig

Marți, 13 decembrie, vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ninsori slabe îndeosebi în zona Carpaților Orientali, dar și în sud-est, unde dimineața mai sunt posibile precipitații mixte. Noaptea cerul va fi variabil la senin, însă spre dimineață se va înnora în vest și sud-vest, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în zona montană înaltă, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 4 și 6 grade Celsius, iar cele minime între minus 11 și 0 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață asociată cu depunere de chiciură. 

În București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5 grade Celsius, iar noaptea va fi rece, cu o minimă cuprinsă între minus 6- minus 4 grade Celsius. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite