Când ajunge în România valul de aer cald. Ce anunță meteorologii în weekend, unde se schimbă vremea radical

0
Publicat:

Vreme anormală anunță meteorologii în weekend, cu oscilații termice periculoase. Vara se întoarce în majoritatea regiunilor, adusă de un val de aer cald care ajunge în România. Meteorologii spun că în sudul și vestul țării, maximele vor atinge 28-29 grade Celsius.

Vreme anormal de caldă la mijlocul lunii octombrie FOTO Shutterstock
Vreme anormal de caldă la mijlocul lunii octombrie FOTO Shutterstock

De duminică însă vremea se schimbă radical, pentru că un front rece va traversa țara noastră. Vremea se va răci accentuat și își vor face apariția ploile.

 Astfel, săptămâna următoare va fi frig în România, iar temperaturile vor coborî sub 0 grade pe timpul nopții în depresiuni. Potrivit meteorologilor, vor exista variații în jurul a 10 grade de la o zi la cealaltă.

"Vom intra sub influența unei mase de aer cald ce va avansa treptat spre zona țării noastre și va determina o creștere a valorilor termice. Dimineața în continuare se simte rece, însă temperaturile vor crește și pe parcursul nopții, astfel încât ne vom îndrepta spre minime de 10-12 grade în zona Capitalei", a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

Vineri, zi de plajă

Vineri, 13 ocotmbrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 28 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sudice, iar cele minime se vor situa în general între 5 și 15 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață, local în centru și izolat în rest.

În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

Minime de 2 grade în estul Transilvaniei

Sâmbătă, 14 octombrie, vremea se încălzește și mai mult. Maximele vor fi cuprinse între 20 și 29 grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 2 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă. Dimineața și noaptea pe arii restrânse se va semnala ceață.

În Capitală se anunță tot temperaturi de vară. Temperatura maximă va fi de 26…28 grade, iar cea minimă de 10…12 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 7…8 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Nebulozitatea se va extinde treptat

Duminică, 15 octombrie, masa de aer rece care pătrunde în țara noastră începe să își facă simțită prezența. Valorile termice vor fi în scădere în vestul, centrul și nordul țării, unde și nebulozitatea se va extinde treptat și va ploua. În zona montană înaltă vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă, cerul va fi variabil, iar ploi se vor semnala pe arii restrânse spre sfârșitul intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 27 grade, local mai ridicate în sud și sud-est până spre 28…29 grade, iar cele minime se vor încadra în general între 6 și 14 grade.

În București se așteaptă o temperatură maximă de 27…29 grade și o minimă de 10…13 grade. Noaptea va crește probabilitatea de ploaie. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite