Avertizare meteo: vin ploi şi chiar ninsori. Prognoza pentru intervalul 13-25 martie

0
Publicat:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o avertizare meteo valabilă în intervalul 13 martie 2024, ora 10.00 - 15 martie 2024, ora 10.00.

foto arhivă
foto arhivă

Conform meteorologilor, în următoarele 48 de ore precipitaţiile, deşi moderate, se vor extinde, ceea ce va duce la acumulări de apă în general de 10-15 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali, în Transilvania şi Muntenia sunt posibile acumulări de apă de 25-30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp, potrivit Antena 3.

La munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi estul Transilvaniei, vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1.200 de metri predominând ninsorile vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Potrivit ANM, un nou ciclon aduce în România ploi abundente, lapoviță și chiar ninsori. Astfel că, după maxime de 20°C, sunt zone din țară în care temperaturile nu vor depăși 2°C.

„Sfârșitul de săptămână va aduce temperaturi în creștere. Vorbim de 10-17°C comparativ cu ceea ce vom înregistra în aceste zile, așa cum menționăm cel mult 14-15°C și în Capitală. Dacă în aceste zile contăm pe ploi la nivel local și aici putem să consemnăm valori de cinci-10l/m² temperaturile nu vor depăși la nivelul maximelor 12-14°C cu minime dimineața cel mult de 3-4-5 grade Celsius.

De sâmbătă și în Capitală contăm deja pe 15°C și chiar și la nivelul minimelor, valorile de temperaturi vor fi în creștere și vor depăși cu siguranță cele cinci-6° pe care le vom consemna în acest interval”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3 CNN.

Prognoza meteo pentru intervalul 13-25 martie

Muntenia

În Muntenia, spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire uşoară, ajungând până la 18-19 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor scădea doar cu 2-3 grade, până la medii de 15...16 grade. Noaptea temperaturile vor fi, în general, constante, situându-se între 3 și 6 grade. Ca şi în restul ţării, probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată în intervalul 13-15 martie și după data de 20 martie.

Transilvania

Până la finalul săptămânii, în timpul zilei vremea se va încălzi, spre medii de 15-16 grade în Transilvania. În a doua jumătate a intervalului, media maximelor se va situa în general în jurul a 14 grade, observându-se doar o variaţie mică a temperaturii. Pe tot intervalul, în timpul nopţii se vor înregistra între 2 și 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 13-15 martie și după data de 19 martie.

Banat

În Banat, până la finalul săptămânii, temperatura pe timpul zilei va fi în creștere, până la medii de 17-18 grade. Şi cea de-a doua jumătate a intervalului îşi păstrează caracteristicile, fără variaţii semnificative, media maximelor sitându-se în jurul a 16 grade. Noaptea, însă, temperatura va fi în scădere, până la medii de 8 grade, ajungând la 3-4 grade la finalul primei săptămâni. În a doua parte a intervalului vor fi doar ușoare variații, iar media se va menține în jurul a 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 13-15 martie și după data de 19 martie.

Moldova

În Moldova, până la mijlocul primei săptămâni temperaturile medii vor fi în jurul valorii de 8-9 grade. În intervalul 14-18 martie vremea se va încălzi, ajungând până la medii de 16-17 grade, iar apoi se va răci din nou, până la 13-14 grade. Noaptea va fi în continuare destul de rece, înregistrându-se medii între 2 și 5 grade. Va poua local în intervalul 13-14 martie și după data de 19 martie.

Oltenia

În Oltenia, se va încălzi, dar doar uşor, spre sfârşitul primei săptămâni, temperatura maximă situându-se între între 14 și 18 grade. Noaptea, cea mai mică valoare a temperaturii va fi înregistrată în jurul dateo de 16 martie, dar, în general, nu vor fi variaţii foarte mari, media fiind de 4-6 grade. Ca şi în Muntenia, precipitaţii sunt anunţate mai ales în intervalul 13-15 martie și după data de 20 martie.

Crişana

În Crişana, până la finalul primei săptămâni, se vor înregistra medii de 16-17 grade. În a doua jumătate a intervalului, vor mai fi variații termice ușoare, dar media maximelor va fi în general în jurul a 15 grade. Noaptea se vor înregistra temperaturi medii de 3-4 grade la finalul primei săptămâni, iar în a doua parte a intervalului vor fi doar ușoare variații, dar media se va menține în general în jurul a 5 grade. Ploile îşi vor face apariţia mai ales în intervalul 13-14 martie și după data de 17 martie.

Maramureş

În Maramureş, până la 15 martie temperatura va fi în creștere, până la medii de 15 grade. După această dată vor fi variații termice ușoare, iar media maximelor va fi de 13-15 grade. Variaţii semnificative se vor înregistra, însă, noaptea, când temperatura va scădea de la medii de 7 grade la începutul intervalului, spre 3 grade la finalul primei săptămâni. În a doua parte a intervalului vor fi doar ușoare variații, iar media va oscila între 2 și 5 grade. Ploi se anunţă pe 13-14 martie și după data de 17 martie.

Dobrogea

În Dobrogea, vremea se vamenţine relativ constantă pe tot intervalul prognozat de meteorologi. Astfel, maximele va oscila între 10 și 15 grade, cu o creștere a valorilor între 14 și 18 martie, iar temperaturile minime vor fi de 4-6 grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 15 martie. Sunt prognozate ploi în intervalul 13-15 martie și după data de 20 martie.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite