Vreme capricioasă la început de martie. Căldura neobișnuită din februarie, înlocuită de ninsori și temperaturi negative

0
Publicat:

După o perioadă anormal de călduroasă, cu temperaturi record pentru această perioadă a anului, meteorologii anunță o schimbare drastică în vremea din România.

Martie începe cu frig și ninsori
Martie începe cu frig și ninsori FOTO arhiva Adevărul

Un val de aer rece se apropie, iar temperaturile vor scădea rapid, aducând cu ele și ninsori în unele regiuni.

Directorul adjunct al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a declarat că această schimbare bruscă a vremii este caracteristică lunii martie.

Vom avea o vreme tipica pentru martie, o vreme capricioasă cu schimbări în regimul de temperatură. Luni va fi mai cald decât duminică. În Dealurile de Vest temperaturile vor urca până la 19 grade. În sud se anunță maxime de 15 … 17 grade. De marți vor scădea mai ales în regiunile sudice și estice ale țării unde vor apărea ploi. În zona montană mai înaltă trecător marți și miercuri vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile se apropie de normalul acestei perioade la sfârșitul săptămânii când e posibil să se încălzească.

În cealaltă săptămână după 11 martie am putea avea temperaturi scăzute și din nou în zonele montane lapoviță și ninsoare. Temperaturile minime vor fi în general pozitive, în următoarele nopți posibil în a doua parte a săptămânii, în nordul Moldovei, să apară temperaturi sub limita înghețului pe perioada scurtă ceea ce nu e anormal pentru perioada capricioasă cum e luna martie”, a spus meteorologul Florinela Georgescu, la România TV.

Conform ANM, în prima săptămână din martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât media pentru această perioadă, iar regimul pluviometric va fi deficitar în anumite regiuni, mai ales în nordul Carpaților Orientali.

În săptămâna 11-18 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 18-25 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 25 martie- 1 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, a precizat ANM.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite