Zborurile Wizz Air din România către Israel au fost întoarse din drum, ca o consecință a războiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zborurile din România spre Israel au fost întoarse din drum și apoi anulate, a anunțat compania ariană low-cost Wizz Air.

Aeronavele au rămas la sol
Aeronavele au rămas la sol

UPDATE Wizz Air a transmis o informare pentru pasageri după anularea zborurilor între România și Israel.

„Ca urmare a situației din Israel, am anulat zborurile către și dinspre Tel Aviv de duminică, 8 octombrie. Wizz Air îi contactează direct pe pasagerii afectați, prin e-mail sau SMS, și le oferă opțiuni pentru reprogramare sau rambursare, precum și pentru cazare. Recomandăm pasagerilor care și-au rezervat biletele prin agenții de turism sau platforme online să apeleze la acestea pentru modificări ale rezervărilor. Continuăm să monitorizăm situația îndeaproape și suntem în legătură cu autoritățile relevante. Wizz Air își cere scuze pentru orice inconvenient, subliniind că siguranța și securitatea pasagerilor, echipajelor și aeronavelor sunt prioritatea sa numărul unu”, a anunțat compania.

Știrea inițială:

Zborul Wizz Air W6 3479 de la Cluj-Napoca la Tel Aviv din 7 octombrie a fost redirecționat către Larnaca, Cipru, ca urmare a escaladării conflictului din Israel. Aeronava s-a întors la Cluj-Napoca cu pasagerii zborului. Ulterior, zborul de la Tel Aviv la Cluj-Napoca a fost anulat.

Și zborurile pe ruta București - Tel Aviv au avut aceeași soartă, cu excepția zborului de dimineață, care a apucat să aterizeze la destinație.

„Zborul W6 3269 de la București la Tel Aviv a revenit la București, iar zborul W6 3270 de la Tel Aviv la București a fost ulterior anulat. Zborul de dimineață de la București la Tel Aviv a aterizat pe aeroportul de destinație în mod obișnuit, în timp ce pasagerii zborului de retur au decis să nu urce la bordul aeronavei.

Toate celelalte zboruri Wizz Air către și dinspre Tel Aviv vor fi anulate astăzi”, a mai precizat sursa menționată.

Compania aeriană a luat această decizia pentru a asigura siguranța și securitatea tuturor pasagerilor, echipajului și a aeronavelor, în contextul în care mișcarea islamistă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă dimineață circa 5.000 de rachete împotriva Israelului.

Războiul actual dintre Israel și militanții palestinieni a izbucnit în contextul în care evreii sărbătoresc sâmbătă ultima zi a sărbătorii Sukkot, când numeroşi pelerini şi turişti vin în ţară în timpul vacanţei şcolare. De asemenea, se împlinesc 50 de ani şi o zi de la începutul războiului arabo-israelian din 1973, care s-a soldat cu moartea a 2.600 de israelieni şi cu cel puţin 9.500 de morţi şi dispăruţi de partea arabă în trei săptămâni de lupte. Armata israeliană și-a denumit riposta „Săbii de oțel”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că în jur de 800-900 de români se află în Israel, mulţi dintre aceştia fiind turişti.

„Sunt destul de mulţi români în momentul acesta în Israel. Din datele pe care le avem până acum, sunt între 800-900 de români, mulţi sunt turişti, alţii sunt în pelerinaje. Deocamdată nu avem informaţii că ar fi în dificultate, dar, cum se spune, situaţia este în evoluţie şi în orice moment poate să apară ceva nou. Noi căutăm deja soluţii pentru a-i aduce în ţară pe cei care vor să revină rapid. Acest lucru va fi posibil cred în curând. Aeroportul din Tel Aviv este închis, dar se lucrează la asta”, a spus şeful statului român la Palatul Belem, în cadrul declaraţiilor comune susţinute cu omologul său portughez Marcelo Rebelo de Sousa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite