Iohannis: Căutăm soluţii pentru aducerea în ţară a românilor din Israel care vor să revină rapid

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în Israel se află în jur de 800-900 de români,fiind vorba despre mulţi turişti, dând asigurări că se caută soluţii pentru aducerea acestora în ţară.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

„Sunt destul de mulţi români în momentul acesta în Israel. Din datele pe care le avem până acum, sunt între 800-900 de români, mulţi sunt turişti, alţii sunt în pelerinaje. Deocamdată nu avem informaţii că ar fi în dificultate, dar, cum se spune, situaţia este în evoluţie şi în orice moment poate să apară ceva nou”, a spus președintele în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit șefului de stat, aducerea în țară a cetățenilor români va fi posibilă în curând. „Noi căutăm deja soluţii pentru a-i aduce în ţară pe cei care vor să revină rapid. Acest lucru va fi posibil cred în curând. Aeroportul din Tel Aviv este închis, dar se lucrează la asta", a mai spus şeful statului. 

MAE: Alertă de călătorie pentru Israel 

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru statul Israel. Cetățenilor români care intenționează să călătorească în această țară le este recomandat să reprogrameze deplasarea, iar celor aflați pe teritoriul Israelului să părăsească țara atunci când situația o va permite. 

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat „un război împotriva statului Israel", a declarat sâmbătă ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în timp ce sute de rachete sunt lansate începând de la primele ore ale dimineţii asupra Israelului dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit serviciilor sale, Gallant a aprobat convocarea rezerviştilor.

Cele peste 5.000 de rachete lansate în direcția Israelului - cifra a fost furnizată de reprezentanții Hamas - au provocat haos pe teritoriul țării, făcând victime în rândul civililor și numeroase pagube materiale. 

Atacul Hamas vine cu mai puțin de o săptămână înainte de partida Israel - Elveția, din calificările Euro 2024, programată joi la Tel Aviv. În acest moment, există două posibilități: ca întâlnirea să fie amânată sau să fie mutată pe teren neutru, cel mai probabil în Cipru.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite