VIDEO Rețea de hoți prinsă pe platforma Liberty Galați. Aceștia furau cabluri din cupru

0
Publicat:

Cinci persoane, patru bărbați și o femeie, au fost reținute deoarece au furat cabluri electrice din cupru, de pe platforma combinatului siderurgic Liberty Galați. Polițiștii au organizat un flagrant. 

Materiale din cupru furate de pe platforma combinatului siderurgic FOTO: IPJ Galați
Materiale din cupru furate de pe platforma combinatului siderurgic FOTO: IPJ Galați

În cursul nopții de 25 spre 26 octombrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale și ai Secției 4 Poliție Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au depistat, în flagrant delict, mai multe persoane, bănuite de sustragerea unor cantități de materiale neferoase de pe platforma siderurgică aparținând unui combinat siderurgic, în perioada august-octombrie 2022.

Potrivit IPJ Galați, la nivelul Biroului Investigații Criminale Galați se află în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat ca urmare a sustragerii de pe platforma siderurgică de materiale neferoase, în acea perioadă.

Rețea de hoți prinsă în flagrant delict

„În urma activității, au fost depistate, în flagrant delict, cinci persoane, patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 33 și 41 de ani, domiciliați în comunele Movileni, Șendreni și Smârdan, și o femeie, de 28 de ani, din municipiul Galați, și s-a făcut după ce acestea ar fi sustras 1.434 de kg de cabluri electrice de forță, din cupru, dintr-un tunel al unei secții aflată în conservare, din incinta combinatului siderurgic”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Galați. După audieri și după administrarea probatoriului în cauză, s-a dispus reținerea acestora, pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, 26 octombrie, acestea vor fi prezentate Judecătoriei Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Potrivit IPJ Galați, suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Galați. De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul secțiilor de poliție 1,2,5 și ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Galați, ai Serviciului Rutier Galați, precum și ai luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite