VIDEO O ursoaică din Miercurea-Ciuc şi-a regăsit puii cu ajutorul jandarmilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii harghiteni din cadrul Detaşamentului 1 Mobil, în cooperare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor Sportivi Harghita, Miercurea-Ciuc, au intervenit pentru reunirea unei ursoaice cu puii rătăciţi ai acesteia.

Acţiunea a debutat cu un apel primit prin intermediul 112 prin care jandarmii erau  anunţaţi că în zona localităţii Delniţa, în apropierea DN 12A, a apărut un urs. Jandarmii s-au deplasat la faţa locului şi au trecut la izolarea zonei. Rapid, a fost reperată o ursoaică agitată.

Din ce s-a dovedit ulterior, ursoaica îşi pierduse cei doi pui. Jandarmii împreună cu vânătorii de la AJVS Miercurea Ciuc au găsit puii de urs şi cu ajutorul unei maşini de teren i-au transportat cât mai aproape de ursoaică. Această şi-a luat puii şi a plecat spre pădurea din apropiere. 

Prin modificările aduse Legii 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, jandarmii au atribuţii în ceea ce priveşte îndepărtarea animalelor care ameninţă viaţa sau integritatea corporal a persoanelor ori integritatea bunurilor acestora.

   

Ursoaica a fost reunită cu puii ei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite