VIDEO Microbuzele şcolare, în vizorul poliţiştilor: şoferi fără atestate profesionale şi maşini fără ITP sau RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au verificat şi amendat sute de şoferi ce conduceau microbuze şcolare   FOTO Adevărul
Poliţiştii au verificat şi amendat sute de şoferi ce conduceau microbuze şcolare   FOTO Adevărul

Peste 2.600 de autovehicule destinate transportului elevilor au fost controlate, în perioada 9-19 septembrie 2013, de poliţişti, care au depistat 75 de maşini cu inspecţia tehnică periodică (ITP) expirată, dar şi 20 de şoferi care nu deţineau atestate profesionale. Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 84.000 de lei.

În urma verificărilor, au fost constatate mai multe deficienţ: 105 certificate de transport lipsă sau expirate, 75 de autovehicule aveau inspecţia tehnică periodică expirată, 30 de autovehicule nu aveau asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru accident, iar 20 de conducători de autovehicule nu deţineau atestate profesionale.

Astfel, poliţiştii au constatat 304 abateri, pentru care au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 84.160 lei.

Cele mai multe sancţiuni, 296, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, iar 8 sancţiuni au fost aplicate pentru nereguli privind legalitatea acestor transporturi“, susţin oficiali ai Poliţiei Române.

Totodată, au fost depistate 13 autovehicule care circulau cu defecţiuni tehnice, precum şi 8 autovehicule în care erau transportaţi mai mulţi elevi decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

Poliţiştii au reţinut un permis de conducere pentru depăşire neregulamentară şi au retras 16 certificate de înmatriculare. Oficiali ai poliţiei Române susţin că „modul de efectuare a transportului elevilor şi preşcolarilor rămâne în atenţia poliţiştilor şi va fi verificat pe întreaga perioadă de desfăşurare a anului şcolar 2013-2014“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite