Verde pentru Autostrada Sibiu-Piteşti. Instanţa a respins contestaţia privind studiul de fezabilitate al autostrăzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor demara în 2017 FOTO Adevărul
Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor demara în 2017 FOTO Adevărul

Curtea de Apel Bucureşti a tranşat situaţia contestaţiilor în cazul revizuirii studiului de fezabilitate al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, respingând acţiunea formulată de firmele Romair şi Dongbu (Coreea de Sud). Decizia instanţei a fost adoptată joi şi este definitivă.

CNADNR va semna cu asocierea Spea Ingineria Europea (Italia) - Tecnic Consulting Engineering România contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Piteşti.

“Instanţa de judecată respinge excepţia nulităţii plângerii formulate de CNADNR. Admite plângerile conexe. Modifică în parte decizia CNSC, în sensul că respinge contestaţia ca nefondată şi admite cererea de intervenţie în favoarea autorităţii contractante. Menţine soluţia de respingere a excepţiilor lipsei de interes şi inadmisibilităţii contestaţiei. Definitivă“, arată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), într-un comunicat citat de Mediafax.

În luna februarie, CNADNR a atribuit asocierii Spea Ingineria Europea - Tecnic Consulting Engineering un contract de 29 milioane lei (6,5 milioane euro), fără TVA, pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu - Piteşti, cu o lungime de circa 120 km.

Contractul are o durată de 17 luni şi implică realizarea de studii de trafic şi privind alternative de traseu, investigaţii de teren, activităţi de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu şi modelul financiar, precum şi pregătirea documentaţiei de atribuire pentru viitoarele contracte de lucrări.

Autostrada Sibiu - Piteşti, una din cele mai aşteptate din România, a figurat în prima variantă a Master Planului de Transport ca viitor drum expres, fiind încadrată ulterior, în urma dezbaterilor publice, ca proiect de autostradă, necesitând o investiţie estimată de 1,67 miliarde euro.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite