Urmările bombardamentului de la PTF Orlovka-Isaccea: camioanele stau jumătate de zi în vama de la Galați

0
Publicat:

Trafic îngreunat în Vama Galați după ce, în urma atacurilor rusești, punctul de trecere a frontierei Isaccea - Orlovka a fost închis. În prezent, timpul de aşteptare pe sensul de ieşire camioane este de 700 de minute. 

Timp foarte mare de așteptare pentru camioane în Vama Galați FOTO: Poliția de Frontieră
Timp foarte mare de așteptare pentru camioane în Vama Galați FOTO: Poliția de Frontieră

„Ca urmare a redirecţionării traficului dinspre PTF Isaccea către Galaţi – Rutier, în condiţiile în care punctul de trecere a frontierei Isaccea - Orlovka este în continuare închis, în PTF Galaţi rutier, pe sensul de ieșire din țară, se înregistrează timpi de așteptare crescuți la controlul de frontieră al automarfarelor”, anunță Poliția de Frontieră.

Autoritățile au luat toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

„Astfel, timpul de efectuare a controlului, din punct de vedere al atribuţiilor instituţiei noastre este de maxim 5 minute. Reamintim, frontiera cu Republica Moldova este graniţă externă a Uniunii Europene, iar la timpul necesar pentru efectuarea controlului de către polițiștii de frontieră asupra camioanelor, se mai adaugă și cel necesar efectuării controlului celorlalte autorități (controlul mărfurilor și bunurilor, controlul mărfurilor comunitare; controlul produselor de origine animală, perisabile; cântărire, vignetă, controlul produselor vegetale)”, precizează Poliția de Frontieră. 

Potrivit sursei citate, în cazul mijloacelor de transport marfă, se efectuează şi operaţiuni vamale, care includ printre altele şi controlul fizic sau verificarea aplicării sigiliului vamal etc. 

În prezent, timpul de aşteptare pe sensul de ieşire camioane este de 700 de minute, fiind aproximativ 150 de camioane în aşteptare pe drumul european E87, 20 de automarfare aşteaptă efectuarea controlului in perimetrul punctului şi 24 de camioane au controlul de frontiera efectuat şi aşteaptă să intre în Vama Giurgiuleşti”, anunță Poliția de Frontieră.

În continuare, polițiștii recomandă participanților la traficul transfrontalier să consulate aplicaţia Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet a instituţiei. 

Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, au mai transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Rușii au bombardat pontonul de pe malul ucrainean

Pe 6 octombrie 2023, Navrom BAC și-a suspendat trecerile peste Dunăre de la Isaccea (Tulcea), către Ucraina, după ce rușii au atacat din nou portul ucrainean Orlovka, aflat în apropiere de Isaccea. 

Exploziile au afectat și pontonul la care acostau bacurile, acesta fiind scufundat. 

„Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirecționat către Galaţi Rutier. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, a anunțat Garda de Coastă.

Atacul rusesc cu drone a fost filmat de martori de pe malul românesc, de la Isaccea. Atacul a vizat vama Orlivka, peste Dunăre de orașul românesc Isaccea. Oamenii au primit mesaje Ro-Alert.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite