UPDATE Şi bogaţii mor. Medicii legişti au reconstruit trupul omului de afaceri Nae Niculae şi l-au predat familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul neînsufleţit al lui Nae Nicolae a fost ridicat de la INML, după finalizarea necropsiei FOTO Click!
Trupul neînsufleţit al lui Nae Nicolae a fost ridicat de la INML, după finalizarea necropsiei FOTO Click!

Omul de afaceri Nae Nicolae, patron al echipei de fotbal „FC Ştefăneşti“, cunoscut şi ca „rege al imobiliarelor din Ilfov“, a murit miercuri dimineaţă în urma politraumatismelor survenite după ce maşina în care acesta se afla a fost strivită de tren. Aşa susţin medicii legişti care astăzi au efectuat necropsia cadavrului. Trupul acestuia a fost ridicat de la INML, iar sâmbătă omul de afaceri va fi condus pe ultimul drum.

UPDATE Trupul neînsufleţit al omului de afaceri, Nae Nicolae a fost ridicat de apropiaţii familiei de la Institutul de Medicină Legală. Asta după ce medicii legişti au finalizat procedura de reconstrucţie facială, după cum anunţase în cursul acestei dimineţi Bogdan Mălinescu, medicul şef al IML-Ilfov.

UPDATE  Surse din rândul medicilor legişti au dezvăluit cum decurge procedura de  reconstrucţie facială pe un cadavru, după ce familia afaceristului din Ilfov le-a  cerut medicilor să reconstruiască trupul lui Nae Nicolae, desfigurat complet în urma tragediei. 

„Solicitarea familei nu este exagerată, deşi cadavrul este complet desfigurat. Este o operaţiune extrem de dificilă şi complexă, care va dura ore bune. Se lucrează după ultimele poze ale bărbatului de când acesta era în viaţă. Se vor folosi proteze pentru globii oculari, care au ieşit din orbite, se va coase craniul, care a fost practic zdrobit în urma impactului, şi se va reîncerca reconstrucţia obrajilor. Este o tehnică minuţioasă. Se va interveni şi cosmetic, nu doar chirurgical. Accentul se va pune pe ceea ce se vede“,  au declarat pentru ziarul Click sursele citate.

UPDATE Apropiaţi ai omului de afaceri au declarat pentru adevărul.ro că joi, la ora 16.00, trupul lui Nae Nicolae va fi ridicat de la INML şi dus în locuinţa acestuia din Pipera.  „Din ce ştiu eu şi din ce se hotărâse, înmormântarea va avea loc sâmbătă, în comuna Ştefăneşti“, au mai precizat sursele citate.
   

UPDATE 12.00 Surse din cadrul Poliţiei Ilfov au declarat pentru adevărul.ro că rezultatele necropsiei cadavrului omului de afaceri Nae Nicolae nu au ajuns încă la instituţie. Totodată, sursele citate au precizat că dosarul, în cazul morţii afaceristului urmează să fie redirecţionat la Parchet.

UPDATE 11.27 Decesul omului de afaceri Nae Nicolae a survenit în urma unui politraumatism, au concluzionat medicii legişti care au efectuat necropsia.

„Alcoolemia a fost zero şi nu s-au constatat probleme patologice. Aşadar, victima nu suferea de nicio boală. Încercăm să facem reconstrucţia cadavrului, deşi nu ştiu exact în ce măsură vom reuşi, va fi o muncă intensă care va dura. În principal, vorbim de reconstrucţie facială. În fiecare distrucţie mare se încearcă reconstrucţia cadavrului, din respect pentru decedat”, a declarat medicul Bogdan Mălinescu, şeful IML-Ilfov.

UPDATE În acest moment, medicii de la Institutul de Medicină Legală - Ilfov efectuează autopsia cadavrului omului de afaceri Nae Nicolae.

„În prezent, cercetăm cauzele accidentului. Cadavrul este la INML pentru necropsie. De altfel, mecanicul locomotivei a fost testat cu etilotestul, în timp ce în cursul zilei de azi vor mai fi audiaţi şi alţi martori. Nici nu se poate pune problema efectuării unei expertize pe maşină, dat fiind faptul că a fost avariată. Cert este că victima nu vorbea la telefon cu nimeni în momentul producerii accidentului”, a explicat pentru adevarul.ro Claudia Buradă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov.

Potrivit unor surse, familia omului de afaceri s-a întors în ţară. Nae Nicolae (44 de ani), patron al echipei de fotbal „FC Ştefăneşti“ - apropiat al latifundiarului Gigi Becali şi finul lui Sergiu Sechelariu - a murit, ieri dimineaţă, într-un tragic accident, după ce maşina pe care o conducea a fost strivită de tren, la trecerea de cale ferată de pe Şoseaua Petricani din Capitală. Potrivit primelor date din anchetă, Nicolae ar fi depăşit coloana de maşini care aştepta ridicarea barierei de pe Şoseaua Petricani pe drumul de mers spre Pipera, ar fi  pătruns cu Bentley-ul la volanul căruia se afla printre bariere, şi a fost lovit în plin de tren.

După impact, maşina a fost aruncată peste 300 de metri. Nae Nicolae nu purta centura de siguranţă şi a fost aruncat din autoturism printr-un geam lateral, corpul victimei fiind găsit la 200 de metri de locul impactului.

„Avea mai mult de 50 de kilometri la oră. Efectiv m-am trezit cu el în faţa trenului, dar nu a oprit la semnalele mele repetate. Începusem să reduc din viteză, dată fiind zona în care mă aflam, avem 110 kilometri pe oră. Din punctul meu de vedere, nici nu a observat trenul, probabil că se grăbea să ajungă undeva“, a explicat imediat după accident Viorel Iordache, mecanicul de locomotivă.

Accidentul a fost anunţat la numărul 112, în jurul orei 10.30, de către un bărbat care a a văzut ce s-a întâmplat.
 

Pelerinaj la locul accidentului

Imediat ce au aflat vestea, oameni de afaceri cunoscuţi din România şi apropiaţi ai lui Nicolae au ajuns la locul accidentului. Printre aceştia s-a numărat Victor Becali, primarul comunei Ştefăneştii de Jos, Anghel Rababoc, care este şi cumătrul victimei,  primarul oraşului Buşteni şi finul lui Nicolae, Emanoil Savin, dar şi omul de afaceri Vasile Turcu, unul dintre prietenii apropiaţi şi partenerul de afaceri al lui Nae Nicolae. Acesta din urmă a declarat că exclude ideea sinuciderii deoarece Nicolae iubea viaţa, explicând chiar că ieri la ora 14.00 urma să se întâlnească cu el.

„Sunt convins că se grăbea să ajungă la întâlnire şi de aceea a trecut printre bariere. Nu-i plăcea să întârzie niciodată. Nu poate fi vorba despre sinucidere pentru că avea o familie superbă şi nu avea niciun motiv“, a explicat omul de afaceri.

Nae Nicolae era căsătorit şi avea trei copii, două fete şi un băiat. Primarul Rababoc a povestit că fiica cea mare a afaceristului, în vârstă de 18 ani, avea însă încă de mică probleme grave de sănătate, iar în prezent este împreună cu mama ei în Israel, pentru tratament. La locul accidentului, Anghel Rababoc a povestit că ultima oară a vorbit cu cu naşul său cu o zi înainte de accident. L-a surprins cât de confuz şi îngrijorat era omul de afaceri de probleme de sănătate ale fiicei sale.

„Îmi povestea că are mari probleme personale. Ieri îmi spunea că stând de vorbă cu soţia sa la telefon s-a trezit că a condus 40 de minute fără să-şi dea seama când şi cum s-a trezit cu maşina în altă parte decât ar fi trebuit să ajungă“, a arătat primarul.

Cine era afaceristul Nae Nicolae

Omul de afaceri Nae Nicolae, cunoscut şi ca „rege al imobiliarelor din Ilfov“, a avut de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale, conform Registrului Comerţului.

Cele mai multe sunt însă radiate, iar două încă mai sunt active. Una dintre ele este firma Real Estate Construct SRL şi are ca obiect de activitate  „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.  În 2012, firma a avut 17 angajaţi şi o cifră de afaceri de 962.425 lei, în timp ce datoriile firmei au fost de 6,14 milioane de lei. Cu toate acestea, pe site-ul Ministerului de Finante, firma apare că a înregistrat un profit de 43.500 de lei. O altă firmă care a aparţinut omului de afaceri Nae Nicolae este Salubrom Activ SRL Tunari.

Societatea are ca domeniu principal de activitate colectarea deşeurilor. Nae Nicolae a avut la această societate comercială 50% din acţiuni, iar asociaţii săi erau Tarek El Feki (45%) şi Alexandru Persea (5%). Nae Nicolae a fost acţionar minoritar la complexul imobiliar Impact SA, afacere din care s-a retras în 2008. Acesta era naşul lui Adrian Minune şi fin al lui Sergiu Sechelariu şi al primarului din Buşteni, Emanoil Savin. Nae Nicolae era şi un apropiat al Clubului Dinamo.

Citeşte mai multe despre moartea lui Nae Nicolae

Ultimele ore din viaţa „regelui imobiliarelor din Ilfov“, mort în cumplitul accident petrecut în Capitală

Nae Nicolae a murit, miercuri dimineaţă, după ce maşina în care se afla a fost lovită din plin de un tren, la marginea Capitaleli. Afaceristul se întâlnise miercuri dimineaţă cu primarul oraşului Otopeni şi avea în plan să cumpere echipa din Liga a doua a ilfovenilor.

FOTO „Regele imobiliarelor din Ilfov“ a murit într-un cumplit accident. Bentley-ul său a fost lovit de tren

Omul de afaceri Nae Nicolae, un apropiat al latifundiarului Gigi Becali, a murit miercuri, după ce maşina pe care o conducea a fost strivită de tren, la trecerea de cale ferată de pe Şoseaua Petricani. Potrivit primelor date din anchetă, afaceristul ar fi depăşit coloana de maşini care staţiona la bariere şi ar fi trecut printre acestea chiar în momentul în care trenul ajungea în zonă. La faţa locului a ajuns şi Victor Becali.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite