UPDATE Curtea Constituţională amână dezbaterea Legii Pensiilor până pe 6 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Curtea Constituţională au decis să amâne discuţia pe baza Legii sistemului unitar de pensii.

Curtea Constituţională a decis amânarea dezbaterii pe Legea Pensiilor. Aceasta va fi reluată pe 6 octombrie.

PNL a depus, în 23 septembrie, la Curtea Constituţională sesizarea privind Legea sistemului unitar de pensii publice, a anunţat viceliderul deputaţilor liberali Eugen Nicolăescu.

Citiţi şi:

Curtea Constituţională dă verdictul la Legea pensiilor

Legea pensiilor, fraudată de 66 de ori

PNL susţine, în sesizarea depusă la Curtea Constituţională, că în adoptarea Legii pensiilor nu au fost respectate procedurile, iar actul normativ încalcă principiul neretroactivităţii legii, dreptul de proprietate, dreptul la trai decent şi la pensie, acte internaţionale în materia drepturilor omului, dreptul fundamental de alegere a profesiei şi a meseriei sau ocupaţiei, jurisprudenţa Curţii Constituţionale, transmite Mediafax.

PNL reclamă aplicarea greşită a art. 16 din Constituţie la egalizarea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi, precum şi ignorarea avizului Consiliului Legislativ.

Nicolăescu a spus că legea a fost adoptată neconstituţional, prin fraudarea votului deputaţilor.

El a spus că, la adoptarea proiectului, PNL a constatat grave încălcări ale legislaţie în vigoare, ale Constituţiei pe două canale, dintre care unul se referă la procedura de adoptare a legii, iar al doilea se referă la probleme de fond, care încalcă prevederile constituţionale în ceea ce priveşte sistemul de pensii din România.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite