Un tren de călători a deraiat la Feteşti după ce a lovit o betonieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul a deraiat după ce a lovit o betonieră care se afla pe calea ferată FOTO Adevărul
Trenul a deraiat după ce a lovit o betonieră care se afla pe calea ferată FOTO Adevărul

Un tren de călători care circula pe ruta Feteşti-Buzău a deraiat, joi, în oraşul Feteşti, judeţul Ialomiţa, după ce a lovit o autobetonieră, la trecerea peste calea ferată, şoferul maşinii fiind în stare gravă în urma accidentului.

UPDATE 17.39: Şoferul betonierei lovite de un tren la Feteşti, despre care reprezentanţii CFR afirmau iniţial că a decedat în urma accidentului, este internat în comă la Spitalul Municipal Feteşti, medicii afirmând că bărbatul are multiple leziuni la cap şi că va fi transferat la o clinică din Capitală.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, declara că şoferul betonierei şi-a pierdut viaţa în urma accidentului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, bărbatul, care rămăsese prins în cabina betonierei, a fost scos din maşină de către un echipaj de descarcerare, el fiind în stare foarte gravă.

Bărbatul a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal "Anghel Saligny", aflându-se în comă, după ce a suferit politraumatisme la cap şi la coloana cervicală, a declarat managerul Spitalului Municipal din Feteşti, medic Stelian Barcari..

"Şoferul este în comă de gradul II şi III, postraumatică, a fost stabilizat de către medicii noştri şi urmează să fie transportat la o clinică de neurochirurgie din Capitală", a declarat managerul Spitalului Municipal "Anghel Saligny" din Feteşti.

Şoferul se numeşte Marian Hărăbor, are 37 ani şi este din Constanţa.

Potrivit poliţiştilor, accidentul s-ar fi produs din cauza neatenţiei acestuia şi a ceţii.

"Avem informaţii că accidentul a avut loc din cauza vizibilităţii reduse, aceasta este concluzia primelor noastre cercetări. Pasajul rutier este semnalizat corespunzător cu «Stop» şi Crucea Sfântului Andrei, dar şoferul a ignorat indicatoarele", a declarat şeful Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa, comisar Nicolae Lungu.

Şoferul transporta ciment către o societate comercială din Galaţi, iar în urma impactului cabina betonierei a fost distrusă în totalitate.


UPDATE 13.47: Şoferul betonierei, care a decedat în urma impactului cu trenul de călători care circula pe ruta Fereşti - Buzău, se numeşte Marian Hăraban, este din Constanţa şi are 41 de ani.


Oana Brânzan a precizat că betoniera a lovit trenul Regio 8202, iar în urma impactului locomotiva a deraiat, fiind afectată linia de contact, iar un stâlp de înaltă tensiune a fost rupt.

Purtătorul de cuvânt de la CFR a mai spus că circulaţia feroviară pe ambele fire este afectată între Feteşti şi Movila.

"Reprezentanţii CFR au plecat să intervină la faţa locului. Accidentul s-a produs la ieşirea din Feteşti spre Movila. Nu este afectată circulaţia pe ruta Bucureşti - Constanţa. Accidentul este la bucla Feteşti - Movila - Ţăndărei", a mai spus Oana Brânzan.

Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, în urma accidentului, două persoane din tren au fost rănite uşor, fiind vorba despre un pasager şi conductorul trenului.

Circulaţia este blocată de la ora 11.30, pe ruta Feteşti - Ţăndărei, au mai precizat reprezentanţii CFR Călători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite