Un român din SUA a murit încercând să-și salveze copilul de la înec. Tragedia s-a petrecut chiar de Ziua Tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Pascal, un român de 45 de ani, stabilit în statul american Georgia, a murit în timp ce își salva fiul de zece ani de la înec. Tragicul eveniment a avut loc de Ziua Tatălui, care se sărbătorește în a treia duminică din luna iunie.

Constantin Pascal și familia sa / Foto: Captură video Channel 2
Constantin Pascal și familia sa / Foto: Captură video Channel 2

El a sărit în Lacul Hartwell pentru a-și salva fiul căruia i se desprinsese vesta de salvare, în timp ce se afla pe o barcă pneumatică tractată de o barcă cu motor, notează postul TV WSB. Oficialii Departamentului de Resurse Naturale din Georgia au precizat că românul a fost înghițit de apă imediat după ce și-a salvat copilul.

Constantin Pascal nu a apucat să își pună o vestă de salvare înainte de a sări în apă. „În final, gestul arată ce fel de tată a fost", a declarat Ana Pascal, soția românului, pentru reporterul Matt Johnson de la Channel 2. „Era atât de fericit cu băieții", a mai spus ea. „A fost un erou pentru noi. Încă este un erou".

Românca speră ca povestea soțului ei să salveze viețile altor oameni care vor fi merge cu barca în această vară. De asemenea, ea îi îndeamnă pe oameni să poarte vestă de salvare. „Nu contează vârsta, purtați vestele de salvare", a mai declarat Ana Pascal pentru Channel 2, precizând că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.

Comunitatea locală de români a intervenit pentru a ajuta familia Pascal în timpul acestei tragedii neașteptate. Aceștia au înființat o campanie de strângere de fonduri online pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor.

Constantin Pascal locuia în SUA de aproape 20 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite