Un român care „ţinea de şase” a adormit în timp ce amicii lui jefuiau o bijuterie în Belgia şi n-a auzit când a venit poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina cu care au fugit hoţii FOTO www.nieuwsblad.be
Maşina cu care au fugit hoţii FOTO www.nieuwsblad.be

Şase români care au încercat să pătrundă printr-o gaură din perete într-o bijuterie din oraşul Gent au fost judecaţi în cursul acestei săptămâni în Belgia. Spărgătorii au fost surprinşi de poliţişti după ce românul care ar fi trebuit să îi anunţe dacă este ceva în neregulă a adormit.

Judecătorii belgieni urmează să pronunţe verdictul într-un proces penal pe 30 martie, ai cărui inculpaţi, toţi români, au fost protagoniştii unui tentative de jaf demn de filmele de comedie. Fapta a avut loc pe 2 iulie 2019 în oraşul Gent din Belgia.

În acea noapte, şase hoţi români au pătruns în cafeneaua Bentos, la colţul dintre Wondelgemstraat şi Filips Van Cleeflaan, printr-o fereastră. Bărbaţii au făcut apoi o gaură în perete cu intenţia de-a intra în bijuteria alăturată, Aslan Gold.

După ce au pătruns în subsol, românii s-a chinuit timp de două ore ca să spargă peretele pentru a pătrunde în bijuterie. Vibraţiile au declanşat alarma, iar hoţii au fost filmaţi de camerele de supraveghere şi când au intrat în cafenea, dar şi când au fugit.

Primul hoţ român căzut în mâna poliţiştilor a fost cel care ar fi trebuit să stea de pază şi să îşi alerteze complicii dacă apar oamenii legii. Numai că românul a adormit, fiind trezit de agenţii de poliţie, care l-au şi arestat. 

„ADN-ul tău este pe rangă, pe o ţigară, pe o cutie de Redbull”

Ceilalţi cinci români au reuşit să scape cu fuga. Poliţiştii belgieni au tras mai multe focuri de armă în maşina cu care aceştia au fugit, iar din acest motiv autovehiculul a acroşat un alt autoturism parcat. Anchetatorii i-au identificat ulterior pe fugari. Hoţii încercaseră să dea o altă lovitură la o bijuterie din Bevrijdingslaan, un cartier din Gent, dar şi de acoli au plecat cu mâinile goale.

Parchetul belgian a cerut ca fiecare român implicat în tentativa de furt să fie condamnat la câte o pedeapsă de trei ani de închisoare. Doar doi dintre românii implicaţi au fost aduşi până acum în faţa judecătorilor, ceilalţi patru nefiind încă găsiţi.

Românul care a adormit în timp ce ţinea de şase a încercat să minimalizeze rolul său în comiterea infracţiunii. Avocatul lui a susţinut în faţa judecătorilor că a fost implicat în cele întâmplate fără voia lui. Cel de-al doilea compatriot trimis în boxa acuzaţilor a negat orice implicare în tentativa de furt, scrie nieuwsblad.be.

„ADN-ul tău este pe rangă, pe o ţigară, pe o cutie de Redbull, un pulover negru şi o pălărie pe care le-am găsit cu toţii în subsolul Bentos. Totul este o coincidenţă, desigur”, a argumentat ironic procurorul de caz în instanţă.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Austriacă din Viena, victima unui jaf de un milion de euro. Hoţii i-au spart locuinţa când ea era plecată din ţară

Tentativă de jaf ca-n filme la o bancă. A sechestrat un om şi a cerut 500.000 de lei şi o maşină ca să plece

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite