Un român a mers la BNR cu un teanc de bancnote topite și a cerut bani. Reacția băncii VIDEO

0
Publicat:

Un român s-a prezentat la o sucursală a Băncii Naționale a României cu trei teancuri de bancnote topite, în valoare de 100 și 200 de lei. În schimbul lor, persoana a cerut să primească bani noi.

Bani topiți FOTO Captură video Instagram
Bani topiți FOTO Captură video Instagram

Cazul a fost prezentat într-un videoclip, apărut pe pagina oficială de Instagram a Băncii Naționale a României (BNR).

Banii topiți au fost înlocuiți

Banii cu care românul s-a prezentat la ghișeu fuseseră arși. Totuși, se pare că persoana care a cerut bancnote noi, în schimbul celor topite, a avut câștig de cauză. În astfel de cazuri, într-adevăr, bancnotele pot fi înlocuite cu altele intacte.

Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse? Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse”, au transmis reprezentanții BNR, pe rețeaua de socializare.

Cu această ocazie, BNR a explicat care sunt condițiile de rambursare, pentru cei care se află în situații similare. Condiția esențială este ca bancnotele să prezinte seria și numărul și să nu le lipsească mai mult de 40% din suprafață.

Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse. În acest caz specific, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile pe care vi le-am detaliat într-un videoclip anterior, mai exact:

- prezentau elementele de identificare (seria și numărul);

- chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață, se mai arată în postare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite