Un curier român a furat smartphone-uri de 48.000 de euro: Acționa doar într-o anumită zi a săptămânii

0
Publicat:

Un curier de colete, în vârstă de 28 de ani din Zaventem, a ajuns luni, în fața instanței penale din Mechelen, fiind suspectat de furtul a zeci de telefoane mobile scumpe. Curierul a intrat în atenția oamenilor legii încă din primăvara acestui an.

Curierul român ar fi furat 71 de telefoane mobile FOTO Shutterstock
Curierul român ar fi furat 71 de telefoane mobile FOTO Shutterstock

Joia, zi de furat

Furturile care au avut loc în regiunea Mechelen, potrivit publicației nieuwsblad.be.

„În perioada decembrie 2020 și aprilie 2021, 71 de telefoane mobile scumpe dispăruseră din firma de curierat unde I.S. lucra. Bunuri în o valoare de 48.000 euro. Smartphone-urile au fost preluate din pachete destinate Proximus”, a explicat procurorul.

„În cadrul anchetei interne, s-a dovedit că furturile au avut loc întotdeauna joi și coletele vizate erau întotdeauna transportate de același curier”, se mai arată în dosar.

Curierul neagă faptele

Parchetul a cerut o pedeapsă de doi ani de închisoare, dar curierul neagă că ar fi sustras aparatele.

Potrivit procuraturii, era inevitabil ca furturile să se producă în timpul deplasării dintre depozit și destinatar. S-a pus la cale o acțiune și s-a dovedit că a doua zi, trei telefoane mobile dispăruseră din transport.

Totodată, bărbatul fost găsit însă în posesia unui iPhone 12 și avea în buzunar 700 de euro cash. Smartphone-ul s-a dovedit a fi unul dintre dispozitivele furate. Potrivit bărbatului, banii erau destinați întreținerii mașinii.

În prezent, el s-a angajat la o altă firmă de curierat, lucru care, de asemenea, a ridicat suspiciuni.

Doi ani de închisoare și amendă

Inculpatul a primit o pedeapsă la doi ani de închisoare și o amendă de 2.400 de euro.

„Găsesc dovezi insuficiente în dosar, potrivit cărora, el ar fi sustras telefoane mobile. În plus, nu au fost găsite telefoane mobile la el acasă în timpul perchezițiilor. El a acționat întotdeauna cu bună-credință. Între timp, are și contract permanent de curier”, a răspuns avocatul bărbatului.

Bărbatul a fost asistat de un interpret de franceză, dar asta s-a dovedit insuficient, pentru că româna era limba sa maternă. Prin urmare, judecătorul a decis să continue cazul, săptămâna viitoare, cu ajutorul unui interpret român.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite