Un bucureştean a fost prins în flagrant în timp ce lua „taxă de protecţie“ de la un şofer de maxi-taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat a fost prins în flagrant de anchetatori  în timp ce lua mită     FOTO Adevărul
Un bărbat a fost prins în flagrant de anchetatori  în timp ce lua mită     FOTO Adevărul

Poliţiştii Sectorului 2, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au prins luni, în flagrant, un bărbat în vârstă de 30 de ani care lua taxe de protecţie de la şoferii de maxi-taxi pentru a le permite să efectueze rute în zona autogării Basarab. Bărbatul a fost prins exact când primea suma de 1.000 de lei, iar astăzi va fi prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

„În fapt, la data de 25 aprilie a.c., Poliţia Sectorului 2 a fost sesizată de către partea vătămată cu privire la faptul că suspectul i-ar fi solicitat şi ar fi primit în repetate rânduri diverse sume de bani pentru a putea efectua o rută de maxi-taxi în zona autogării Basarab“, potrivit Poliţiei Capitalei.

Astfel, după documentarea activităţii suspectului, poliţiştii bucureşteni au procedat la efectuarea flagrantului, fiind stabilită o întâlnire între victimă şi bărbatul suspectat de comiterea infracţiunii de şantaj.

„Taxă de protecţie“ de şase luni

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate de judiciariştii bucureşteni a rezultat faptul ca suspectul ar fi solicitat şi primit sume de bani cuprinse între 400 şi 3.600 lei lunar de la mai multe persoane cu titlul de “taxă de protecţie”, de aproximativ 6 luni.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii şantaj, cu autorul în stare de reţinere, acesta urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

„Poliţia Capitalei revine cu recomandarea adresată tuturor persoanelor care se confruntă cu astfel de situaţii sau care au cunoştinţă de săvârşirea unor astfel de fapte, să apeleze de urgenţă numărul unic 112 sau să sesizeze de îndată cea mai apropiată secţie de poliţie“, se mai precizează în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite