Trei români morţi într-un accident în Bulgaria. Autocarul în care se aflau a lovit o maşină oprită pe banda de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident grav în care a fost implicat un autocar românesc în apropiere de Veliko Tarnovo

Un accident grav a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo - Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg. Patru persoane, între care trei români, au murit.

UPDATE 15.10 Bode: Primul pacient dintre cei cinci răniţi în accidentul din Bulgaria a ajuns la spitalul Floreasca. 

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a anunţat că primul pacient dintre cei cinci români răniţi în accident uldin Bulgaria a ajuns în România, la spitalul Floreasca din Bucureşti şi urmează ca şi restul pacienţilor să fie transportaţi cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri.

„Mobilizarea  autoritătilor române în gestionarea acestui cumplit eveniment a fost una eficientă  şi profesionistă. Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, s-au pierdut vieţi. Transmit sincere condoleanţe şi putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor şi prietenilor compatrioţilor noştri care  au pierdut pe cineva drag şi apropiat. Le doresc răniţilor însănătoşire grabnică!”, a afirmat Lucian Bode, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

UPDATE 13.10 „Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii ambasadei până în prezent, în urma acestui accident patru persoane, între care trei cetăţeni români, au decedat şi nouă au fost rănite. Persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicalã din zonă. Ancheta autorităţilor bulgare cu privire la acest accident este în desfăşurare. O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului şi la spitalul din Veliko Tarnovo  pentru a acorda asistenţă consulară. Autorităţile competente bulgare au informat, de asemenea, că procesul de identificare a tuturor victimelor este încă în desfăşurare”, a transmis MAE, la solicitarea news.ro.


Un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci, iar restul români, a fost implicat sâmbătă dimineaţa intr-un accident rutier în Bulgaria.

Potrivit primelor informaţiilor, autocarul condus de un cetăţean turc a lovit maşina cu pasageri care oprise pe banda de urgenţă şi apoi s-a lovit de un copac.  

Sunt patru morţi şi nouă răniţi, unul dintre ei cu răni grave la cap. 

„La acest moment pentru cei 5 pacienţi din Veliko Târnovo am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10.50. Am discutat cu consulul nostru. Am trimis un elicopter. Decizia medicului este evacuarea tuturor pacienţilor spre Bucureşti. Vor decola alte trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa. Vor face câte un drum, cel din Bucureşti se va întoarce pentru ultimul pacient. Aceştia vor ajunge la Spitalul Floreasca. Traumatismele lor sunt diferite, unii necesită evaluare mai departe, alţii continuarea tratamentelor. Unul dintre pacienţi a suferit o intervenţie în Bulgaria. Dacă necesită transport pe stare aeriană înseamnă că medicul are dubii cu privire la starea lor. La acest moment nu avem informaţii că viaţa lor este în pericol. Restul pacienţilor nu au ajuns la spital, doar 9 persoane au fost aduse la spital”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Romani morti intr-un accident in Bulgaria FOTO dariknews.bg

FOTO dariknews.bg

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, după accidentul din Bulgaria, în care au murit si cetăţeni români şi alţii au fost răniţi, că la nivelul Guvernului au fost făcute demersuri pentru a asigura îngrijire medicală românilor răniţi, iar elicoptere SMURD se deplasează spre Bulgaria pentru a îi aduce pe aceştia în România, la Spitalul Floreasca din Capitală.

Secţiunea de drum a fost temporar închisă, până după-amiază. Poliţia, pompierii şi echipele de intervenţie se află la faţa locului.

În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi şoferi au fost reţinuţi. 

„La nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală Bucureşti care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca în vederea evaluării şi planificării unei eventuale preluări şi transport de pacienţi către România.

Totodată, în funcţie de evoluţia situaţiei, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienţilor români. De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internaţi pacienţii români. La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienţilor, alături de echipa medicală bulgară”, potrivit DSU.

Ancheta va fi preluată de Serviciul Naţional de Investigaţii din Bulgaria. 

VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite