Tânără din Capitală, reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 24 de ani din București a furat bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Părinţii au rămas consternați când au încercat să vândă valută și au descoperit că banii sunt falși. Tânăra a fost reținută.

Tânăra a înlocuit valuta deținută de părinți cu bancnote false. FOTO Facebook Poliția Română
Tânăra a înlocuit valuta deținută de părinți cu bancnote false. FOTO Facebook Poliția Română

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificarea de monede și punerea în circulație de valori falsificate, și au efectuat o percheziție la locuința unei tinere, de 24 de ani, din municipiul București”, precizează, joi, Poliția Română, într-un comunicat .

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2023, tânăra de 24 de ani ar fi sustras de la domiciliul părinților săi o sumă de bani, în valută, înlocuind-o cu bancnote contrafăcute.

Când părinții (fără vinovăție) au încercat să convertească în lei o parte din suma de bani pe care știau că o dețin în valută, poliția a intrat pe fir.

„Pentru administrarea de probatoriu, la data de 24 aprilie 2024, în baza unui mandat de percheziție emis de instanța competentă, la locuința celei în cauză, din municipiul București, a fost efectuată o percheziție domiciliară, unde au fost descoperite și ridicate un telefon mobil, două laptopuri și 75 de bancnote susceptibile a fi falsificate (însumând valoarea de 3.750 de dolari)”, se mai arată în comunicat .

Miercuri, 24 aprilie,, după administrarea probatoriului, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au dispus reținerea tinerei în cauză, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de joi 25 aprilie, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuată pentru stabilirea întregii activități infracționale.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite