Studenții din București se solidarizează cu Palestina: protest în curtea Facultății de Sociologie VIDEO

0
Publicat:

Mai mulți studenți s-au adunat la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, de pe Șoseaua Panduri, pentru a protesta față de „genocidul” din Palestina. Aceștia urmează modelul celor din SUA. Universitatea din București a transmis că instituția nu poate fi implicată politic.

Tinerii, care protestează împotriva „genocidului” din Palestina, sunt pașnici, ascultă muzică și vorbesc. Ei au instalat corturi în curtea instituției de învățămât. 

Prin intermediul unui comunicat de presă, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Universității din București, a transmis că „Potrivit Cartei UB, Universitatea din Bucureşti nu poate fi implicată politic, inclusiv în politica externă a României şi în politica internă a altor state”, relatează Agerpres.  

Doi studenți din Palestina învață în prezent la Universitatea din București, niciun student din Israel nu urmează cursurile universității, se mai precizează în comunicat. 

Universitatea din Bucureşti susţine dreptul universal la protest, dar acesta trebuie exercitat cu respectarea legislaţiei naţionale şi a regulamentelor universitare în vigoare. Universitatea din Bucureşti consideră că orice conflicte trebuie să îşi găsească soluţionarea pe cale paşnică.”, a menționat purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea. 

Studenții români urmează exemplul celor din America, unde tinerii pro-palestinieni protestează în campusurile universitare din SUA. 

Tinerii români spun că vor sta pe timpul nopții în curtea Facultății de Sociologie și Asistență Socială, de pe Șoseaua Panduri.

„Opriți genocidul”, cer studenții români - Foto Facebook
„Opriți genocidul”, cer studenții români - Foto Facebook

Îndemnuri la protest sunt și pe pagina de Facebook Solidaritate România-Palestina : „Șoseaua Panduri 90 ACUM! 3 corturi deja au fost amplasate. Protestul pașnic al studenților bucureșteni împotriva genocidului A ÎNCEPUT! Dacă ești student, vino să campezi cu noi. Dacă vrei să ajuți studenții, adu-le apă, mâncare, pături, cartoane, corturi sau donații. NE VEDEM LA RECTORAT!”

Îndemn la protest pe pagina Solidaritate România-Palestina - Foto Facebook
Îndemn la protest pe pagina Solidaritate România-Palestina - Foto Facebook

Jandarmii, dar și o patrulă de Poliție, au ajuns în zonă. Aceștia nu au intervenit, ci doar supraveghează zona. Studenții au spus că forțele de ordine au fost „amabile”, potrivit HotNews. 

Ce vor protestatarii 

Concret, studenții vor ca Universitatea din București să înceteze orice fel de colaborare cu Israelul sau cu instituții din Israel.  

UB are încheiat un singur parteneriat cu o instituţie de învăţământ superior din Statul Israel, în cadrul Programului Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport în Europa, Erasmus+, dintr-un total de 498 de parteneriate Erasmus+, în cadrul căruia se pot desfăşura mobilităţi academice”, a transmis instituția, prin intermediul purtătoului de cuvânt Bogdan Oprea. 

Un protest de solidaritate cu Palestina a avut loc și sâmbătă, 18 mai, la Bucureşti. Protestatarii acuză jandarmii că „au reținut abuziv și violent o participantă la mitting”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite