Franța: În Paris 2.000 de manifestanți au cerut încetarea imediată a focului în Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Franța aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat la Paris, potrivit poliției, pentru a cere oprirea „masacrului din Gaza” și „încetarea imediată a focului” în timpul unei demonstrații autorizate la solicitarea reprezentanților aleși ai partidului La France insoumise (stânga radicală), a unor colectivități politice și sindicale, informează AFP, scrie Agerpres.

Proteste Paris FOTO: shawncarrie/Shutterstock (Arhivă)
Proteste Paris FOTO: shawncarrie/Shutterstock (Arhivă)

Un număr important de de persoane s-au adunat în Piața Republicii, echipată cu steaguri și semne de susținere pentru poporul palestinian și pentru locuitorii din Fâșia Gaza, a notat un jurnalist al AFP, scrie Agerpres.

Manifestanţii, în număr de 2.000 potrivit poliţiei din Paris, s-au dispersat după protest în mod paşnic.

„Copii ai Gazei, copii ai Palestinei, umanitatea este cea care este ucisă”, „Încetarea imediată a focului şi oprirea masacrului din Gaza”, „Israel asasin, Macron complice”: manifestanţii au scandat cu putere diferite sloganuri pentru susținerea palestinienilor. Opriţi genocidul din Gaza”, am putea citi şi pe mai multe panouri.

Mii de civili au fost ucişi în Fâşia Gaza în ultimele zile, un război declanşat de un atac fără precedent lansat de Hamas în Israel pe 7 octombrie. Forțele de apărare israeliene au anunţat că au „finalizat încercuirea oraşului Gaza”, ţintă a unor bombardamente necontenite din 7 octombrie.

Și la Toulouse s-au aduncat câteva sute de persoane pentru a cere încetarea bombardamentelor israeliene şi „respectarea libertăţii de exprimare şi de a demonstra” în Franţa. Organizatorii acestei adunări autorizate, sindicatele CGT, FSU şi Solidaires, au denunţat în special interzicerea, timp de opt zile, a altor trei întruniri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite