Studentă bulgară, fraude bancare cu tupeu maxim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nedelina Valkova (23 de ani), arestată pentru fraude la bancomatele din Bucureşti, a declarat magistraţilor că aceste infracţiuni le-a făcut din dragoste pentru iubitul ei.

Anchetatorii încearcă să găsească o explicaţie pentru care o studentă în ultimul an la Finanţe la Sofia a aderat la o grupare de crimă organizată bulgară care acţiona şi pe teritoriul României şi se ocupa cu clonarea cardurilor.

Mai citiţi şi:

Cel mai corupt judecător din Bulgaria face afirmaţii compromiţătoare într-o înregistrare video

Poliţiştii timişoreni le spun băncilor cum să se păzească, dar şi hoţilor unde să "lovească"

Tatăl Nedelinei este ofiţer în rezervă, iar mama sa este profesor. Audiată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, Nedelina Valkova a povestit, cu ochii în lacrimi, că a venit în România de două ori, în scop turistic, împreună cu iubitul ei, Veliko Petrov.

 „Din dragoste l-am urmat, nu ştiam ce avea de gând, iar când am realizat ce se întâmplă, nu mă mai puteam întoarce singură în Bulgaria. Am făcut ce mi-a spus el, nu mi‑am dat seama de gravitatea faptelor. Sunt singură printre străini, nu cunosc limba română, vă rog să mă eliberaţi, să-mi pot continua studiile", i-a rugat tânăra, fără succes, pe magistraţi.

Filmată „în acţiune"

Procurorii DIICOT au atras atenţia că tânăra nu este chiar nevinovată, deoarece în geanta ei s-au găsit, în timpul percheziţiei, un aparat de tip „skimming" -  denumit „pisicuţă" în argoul hoţilor - care se instala pe bancomat, dar şi mai multe date confidenţiale privind cardurile persoanelor păgubite.

„Avem mai multe înregistrări video în care Nedelina Valkova apare cum îşi ajuta prietenul să monteze «pisicuţa» pe bancomat", a arătat procurorul DIICOT, care a cerut arestarea tinerei şi a presupuşilor săi complici.

Magistratul a mai precizat că gruparea din care făcea parte bulgăroaica viza montarea acestor „pisicuţe" pe ATM-uri aflate în incinta sucursalelor băncilor sau în locuri interioare, toate din zone centrale ale Capitalei: Piaţa Unirii, Sala Dalles, Piaţa Universităţii şi zona Barbu Văcărescu.

Aceste date confidenţiale, conţinând numărul de cont de pe card şi PIN-ul, erau colectate şi transmise în Bulgaria. Complicii bulgari clonau cardurile românilor şi se duceau la ATM-uri, unde le goleau de bani.

Judecătorii au decis, la sfârşitul săptămânii trecute, prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile a Nedelinei Valkova.

Grupare transfrontalieră

În luna martie 2010, Nedelina Valkova a fost arestată alături de iubitul ei, Valiko Petrov şi de un prieten al acestuia, Diyan Dimitrov. Procurorii DIICOT susţin că cei trei au aderat, în Bulgaria la o grupare transfrontalieră, care se ocupa cu clonarea cardurilor.

Din datele primite de la frontieră, anchetatorii au observat că Diyan Dimitrov a făcut mai multe deplasări în România, în perioada decembrie 2009- februarie 2010, alături de alţi complici.

La sfârşitul lunii februarie, el a revenit în România alături de cuplul Nedelina Valkova-Valiko Petrov, cu ajutorul căruia a montat mai multe dispozitive de „skiming".

"Din dragoste l-am urmat pe Valiko în România. Nu ştiam ce avea de gând, iar când am realizat ce se întâmplă, nu mă mai puteam întoarce singură în Bulgaria."
Nedelina Valkova
arestată

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite