Stoltenberg: Nu există date despre natura intenționată a incidentelor cu drone în România

0
Publicat:

Totodată, secretarul general al NATO a remarcat că acestea sunt incidente grave care provoacă îngrijorare.

Foto: nato.int
Foto: nato.int

Descoperirea resturilor de drone în România este îngrijorătoare, dar nu există dovezi că ar fi fost un act deliberat, a declarat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat în ziarele grupului de media Funke.

Nu avem niciun indiciu că incidentele cu drone sunt un atac deliberat asupra teritoriului NATO”, a spus el.

Stoltenberg a numit aceste „incidente grave”. „Când dronele rusești cad în țările NATO, devine clar că acest război [luptele din Ucraina] reprezintă o amenințare și pentru țările vecine”, a spus secretarul general al Alianței.

Ministerul Apărării din România a raportat de trei ori - pe 5, 9 și 13 septembrie - descoperirea de resturi de drone în județul Tulcea din sud-estul țării. Se efectuează o examinare pentru a stabili momentul și împrejurările în care au intrat pe teritoriul țăii. 

Pe 9 septembrie, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat opinia că incidentele au fost provocate de atacurile rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, la un briefing la Forumul Economic de Est, a declaarat că autoritățile române nu au o imagine obiectivă a ceea ce s-a întâmplat și a faptelor pentru a vorbi despre identitatea resturilor de dronă descoperite. Potrivit acesteia, declarațiile părții române sunt făcute „în spiritul susținerii regimului de la Kiev”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite