Armata Română: Elemente ale unei posibile drone, găsite în Tulcea, după noile atacuri rusești asupra porturilor ucrainene VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă.

Bucăți din două drone rusești au fost găsite deja în România
Bucăți din două drone rusești au fost găsite deja în România

Aceste fragmente sunt dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri. Conform procedurilor, un alt elicopter al  Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord,  pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor. "Vom reveni cu detalii, în funcție de datele primite din teren", a precizat MApN. 

VIDEO Armata caută drona la Nufărul și la Victoria în Tulcea SURSA Antonia Ispas

Reamintim că Ministerul Apărării Naționale a transmis că a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 00.45, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 05.00.

Ca urmare a evoluției situației și în baza informațiilor primite de la ISU Tulcea, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localitățile Nufăru, Malcoci și Valea Nucarilor, județul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranță naţională, investighează aceste situații.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite