Solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate de încetare a mandatului liberalului Ákos Mora, trimisă Comisiei juridice a Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia juridică va trebui să formuleze cu celeritate un punct de vedere privind solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ca Senatul să constate demiterea de drept din funcţia de senator a liberalului Daniel Ákos Mora, potrivit unei decizii luate marţi de conducerea Senatului.

„Faţă de ultima solicitare au intervenit unele modificări ca urmare a unui răspuns primit din partea Curţii Constituţionale. Am transmis Comisiei juridice solicitarea ANI şi am rugat să ne dea un răspuns cu celeritate dat fiind faptul că au apărut elemente noi, adică decizia CC”, a declarat vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) la finalul şedinţei Biroului Permanent, potrivit Mediafax.

Pe 1 septembrie, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc, declara depsre cererea ANI privind revocarea din funcţie a senatorului Daniel Akos Mora, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate, că plenul Senatului ar trebui să se pronunţe pe acest subiect.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut, pe 1 septembrie, pentru a treia oară, Senatului şi Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a senatorului Daniel Akos Mora şi a deputatului Ştefan Stoica, după ce Curtea Supremă a decis definitiv că aceştia au fost în incompatibilitate.

„Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Senatului României şi Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a senatorului Mora Akos Daniel şi a deputatului Stoica Ştefan Bucur, ca urmare a deciziilor nr. 6289/2013 şi nr. 6734/2013, emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu consecinţa menţinerii ca legale şi temeinice a rapoartelor de evaluare emise de Agenţia Naţională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestora", arăta ANI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite