Șofer român de TIR urmărit de Europol pentru un furt de 335.000 de euro, prins în Germania. Au fost verifcate 10.000 de oameni și 6.300 de vehicule

0
Publicat:

Un tânăr șofer român de TIR în vârstă de 28 de ani a fost reținut în Germania și ulterior arestat preventiv în Danamerca, după o acțiune de amploare a Europol, informează site-ul Poliției din provincia daneză Iutlanda de Sud.

Polițiștii germani l-au reținut pe șoferul român de TIR FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii germani l-au reținut pe șoferul român de TIR FOTO arhivă Adevărul

Camionagiul a fost arestat în Germania, unde a fost prins cu trei tractoare noi în valoare de 335.000 de euro încărcate în camion. Tractoarele fuseseră furate din Danamerca, de la un dealer.

„Arestarea a fost unul dintre rezultatele unei operațiuni comune Europol, care vizează criminalitatea transfrontalieră organizată în regiunea Mării Baltice și Europa de Nord”, se arată în comunicatul poliției daneze.

Șoferul român a fost predat autorităților daneze, după reținerea în Germania, și a fost arestat preventiv pentru trei săptămâni în cadrul unei ședințe la Tribunalul din Sønderborg, săptămâna trecută, fiind acuzat de furtul celor trei tractoare. Tânărul de 28 de ani a pledat nevinovat, dar nu a făcut recurs la măsura arestării preventive.

Bărbatul a fost arestat de poliția germană în Schleswig, pe 12 octombrie, și împreună cu camionul a fost predat ofițerilor de la Departamentul de Vest de Control al Imigrației (UKA West), pe baza unui mandat european de arestare, potrivit politi.dk.

La căutarea românului, în acțiunea poliției care a avut loc pe 10, 11 și 12 octombrie, au participat autorități din zece țări, inclusiv Danemarca, Suedia și Germania. Ca urmare a cooperării polițienești dintre cele trei țări, unde autoritățile au făcut schimb de informații, a fost suspectat un camion românesc care a condus din Germania în Danemarca.

Vehiculul a reușit să părăsească Danemarca prin granița Frøslev pe 12 octombrie dimineața devreme și a fost informată poliția germană. Camionul a fost oprit la scurt timp după aceea.

„A fost nevoie de patru oameni pentru a rezolva totul”

În semiremorcă erau trei tractoare, care s-au dovedit a fi furate în Danemarca, cu puțin timp înainte. Șoferul a fost arestat de ofițerii germani și ulterior arestat preventiv. În cele trei zile, aproximativ 10.000 de persoane și 6.300 de vehicule au fost verificate în cele 10 țări în care a avut loc urmărirea inițiată de Europol.

Cele trei tractoare găsite în camionul românului au fost furate de la la dealerul Maskincentrum, din Aulum, după cum a declarat Søren Høgenhof Larsen, care este director de departament la dealer-ul de mașini agricole.

El a dezvăluit că printr-un modem PCM instalat pe unul dintre tractoare s-a putut vedea că acesta a fost pornit la ora 1,00 în noaptea de 12 octombrie și apoi a fost condus pe un drum de țară pustiu. De aici, tractorul a dispărut.

„Am putut vedea o mulțime de urme de roți. Au condus tractoarele de la noi și au ieșit pe drumul de câmp. Acolo, probabil că le-au încărcat într-un camion. Nu știu dacă nu cumva a fost nevoie de patru oameni pentru a rezolva totul”, spune șeful departamentului de vânzări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite