Șofer băut, depistat pe autostrada A2. Polițiștii i-au reținut permisul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au depistat, luni, pe autostrada A2, un bărbat de 41 de ani, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testului de respiraţie fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alcoolul la volan face victime FOTO Shutterstock
Alcoolul la volan face victime FOTO Shutterstock

În cauză, a fost întocmit dosar penal, iar permisul de conducere a fost reţinut, pe durata cercetărilor”, informează Biroul de presă Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

România a fost vreme de cel puțin cinci ani în topul Europei în ce privește numărul de accidente, iar conducerea sub influența alcoolului este una dintre cauze.

Specialiștii spun că eliminarea alcoolului din sânge este influențat de câțiva factori, printre care vârsta, alimentele consumate, momentul din zi sau „experiența” celui care a consumat alcool.

De ce să nu bei alcool când conduci

Potrivit specialiștilor, viteza de eliminare a alcoolului din sânge este de 16mg alcool/100 ml sânge pe oră. Adică dacă o persoană are o alcoolemie de 1,6 la mie are nevoie de minimum 10 ore pentru a elimina tot alcoolul din sânge.

 Totuși, e important și tipul de alcool consumat. Astfel, un pahar de whisky se elimină mai greu decât un pahar de bere. Iar consumul de cafea sau energizante nu grăbește eliminarea alcoolului din sânge, contrar părerilor comune.

În plus, specialiștii mai spun că alcoolul poate fi depistat în aerul expirat pentru o perioadă de până la 24 de ore. În salivă rămân urme până la 48 de ore, iar în firul de păr poate fi detectat până la 90 de zile. Din sânge, însă, se elimină în 12 ore.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite